Nevertebrate.ro
Categorii
Acvaristica apa dulce
 - Pesti de acvariu
 -  - Cichlide africane mici
 -  - Cichlide de Malawi / Victoria
 -  - Cichlide de Tanganyika
 -  - Cichlide mici sud americane
 -  - Cichlide sud americane mari
 -  - Alte cichlide
 -  - Cyprinidae / Barbs
 -  - Discus
 -  - Killi
 -  - Pesti curcubeu
 -  - Pesti de apa rece
 -  - Pesti labirint
 -  - Pesti tetra
 -  - Sanitari
 -  - Scalari
 -  - Vivipari
 -  - Alte specii
 -  - Nesortati-FM
 - Creveti
 - Melci
 - Alte Nevertebrate
 - Filtrare
 - Accesorii acvariu
 - Plante de acvariu
 - Fertilizare si Conditionare
 - Hrana
 - Iluminare
 - Sisteme CO2
 - Teste de apa
 - Acvarii
 - Substrat si nisip
 - Incalzitoare si coolere
 - Decoruri
 - Curatare si Intretinere
 - Literatura Acvaristica
Acvaristica apa sarata
Teraristica
Iazuri si ponduri


Regele acvariului: Discus!

Cu siguranta ne gandim cu totii ce pesti sa integram in urmatorul nostru acvariu. Toti acvaristii au aceasta dilema, ce facem in acvariul urmator? Cum il plantam? Ce pesti introducem? Ei bine, pariez ca fiecare dintre noi ne-am indragostit si mai rau de acvaristica atunci cand am vazut pentru prima data un biotop amazonian. Acvarii mari, apa maronie, plante multe dar mari si puternice, crengi multe, mult hardscape care ne face sa ne pierdem privirile in acest tablou care recreeaza peisajul de pe fundul amazonului. Si in mijlocul acestui biotop amazonian ce pesti vedem? Sigur, poate un grup de pesti micuti care sunt introdusi tocmai ca sa formeze un grup compact care sa complementeze niste actori principali acvaristici. Acesti actori principali sunt mari, frumosi, fura si acapareaza privirea si se numesc Discus.

Uimitorul Discus!

Discusii sunt niste pesti superbi. Sunt mari, au diverse modele de colorit si au inotatoare frumoase. La maturitate sunt rotunzi, plati si depasesc 12-15 cm diametru. Culorile variaza de la rosu-roz pana la nuante de albastru, iar modele difera de la snakeskin (ca pielea de sarpe) pana la piper (punctat cu negru) sau zebra (dungat cu negru). Iar daca observam comportamentul pestelui Discus o sa ramanem pe veci fani ai acestei specii. Se misca incet, calm, diafan, cu miscari line, se intorc, sunt majestuosi. Cand e nevoie sa se retraga repede in spatele unor lemne se misca fulgerator, se inclina dupa spatiul prin care trebuie sa treaca, este o bucurie sa-i privesti.

Acvariu cu Discusi: cum se face?

Prima conditie pentru a creste Discusi este sa le oferim un acvariu mare, cu mult spatiu pentru inot. Acesti pesti cresc destul de mult, trebuie intotdeauna sa ne gandim la dimensiunea lor la maturitate, atunci cand le alegem viitoarea casa. Trebuie sa luam in seama si hranirea acestor pesti cand ne decidem la amenajarea acvariului. Filtrarea trebuie sa fie serioasa, supra-dimensionata. Cand vorbim despre hranire vorbim despre mese multe cu cantitate mare de mancare, uneori hrana vie, alteori mixtura, deoarece discusul trebuie sa fie hranit ca la carte pentru a se dezvolta corect. Resturile de mixtura si hrana in general, dar si cantitatea de dejectii ne impiedica sa crestem acesti pesti in bazine plantate, si vorbim aici despre bazinele dedicate plantelor (cu multa lumina , CO2 si fertilizare – lumina multa deranjeaza discusii). Pretul Discusilor este oarecum direct proportional cu calitatea acestui peste, insa orice acvarist care a crescut asa ceva va poate spune un lucru cu mana pe inima: Merita!

 
 
Discus

Discus (20 produse)

Articole legate de aceasta categorie
Sorteaza dupa:
Nevertebrate.ro Acvaristica apa dulce Pesti de acvariu Discus
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Discus.
Copyright © 2008 - 2016 Nevertebrate.ro

ANPC | ShopMania.ro | Compari.ro | Cauti.ro | Smartbuy.ro | Forum acvaristica