Nevertebrate.ro
Categorii
Acvaristica apa dulce
 - Pesti de acvariu
 - Creveti
 - Melci
 - Alte Nevertebrate
 - Filtrare
 - Accesorii acvariu
 - Plante de acvariu
 - Fertilizare si Conditionare
 - Hrana
 - Iluminare
 - Sisteme CO2
 - Teste de apa
 - Acvarii
 - Substrat si nisip
 - Incalzitoare si coolere
 -  - Incalzitoare interne
 -  - Incalzitoare externe
 -  - Incalzitoare substrat
 -  - Chillere si coolere
 -  - Controlere temperatura
 - Decoruri
 - Curatare si Intretinere
 - Literatura Acvaristica
Acvaristica apa sarata
Teraristica
Iazuri si ponduri

Cum mentinem temperatura acvariului?

Atunci cand am planuit pornirea unui nou acvariu, indiferent ca a fost primul nostru acvariu sau ca eram deja experti acvaristi si aveam de gand sa pornim un nou setup, una din intrebarile de baza pe care ne-am pus-o a fost cum gestionam temperatura acvariului. Indiferent de marimea acvariului, ca era un nano, un acvariu mediu de 60-150 litri sau un mega-acvariu de peste 400 litri, temperatura in acesta trebuia sa se mentina constanta. Nici stilul acvariului sau continutul acestuia nu a contat, deoarece puteam avea un nano cu creveti, un acvariu nature, jungle, un aquascape iwagumi cu pietre sau o gradina olandeza, temperatura tot trebuia sa fie constanta. Mici diferente au existat cu siguranta in functie de speciile de pesti si plante, fiecare avand o cerinta de temperatura in care prefera sa creasca, iar noi a trebuit sa asiguram acea temperatura. Varianta prin care am putut asigura incalzirea sau racirea apei pana la temperatura pe care aveam nevoie sa o asiguram, a fost folosirea de incalzitoare si coolere pentru acvariu.

Incalzitorul de acvariu

Acesta este un echipament acvaristic care pariez ca l-am avut cu totii in acvariile noastre, si chiar daca l-am scos odata cu venirea caldurii, l-am tinut mereu pregatit pentu a fi folosit la nevoie. Incalzitorul de acvariu este un echipament format dintr-o rezistenta in interiorul unui invelis protector, de cele mai multe ori sticla sau inox. Acest incalzitor apa acvariu face exact ceea ce ii spune numele, incalzeste apa acvariului pana la temperatura pe care o setam noi. Pentu a stii temperatura din acvariu si cand ajunge acolo, incalzitorul de acvariu are un termometru si un termostat. Cu siguranta fiecare dintre noi a fost nevoit sa foloseasca unul, si sunt sigur ca acest echipament este mereu printre primele cumparate atunci cand se seteaza un acvariu nou. Aceste incalzitoare si coolere acvariu sunt variante excelente pentru a regla temperatura in acvariu.

Coolere de acvariu

Coolerele sunt echipamente acvaristice care racesc apa astfel incat aceasta sa ajunga la temperatura ceruta de noi, in timpul verii. Ca si incalzitorul, acest racitor apa de acvariu foloseste un termometru si termostat ca sa determine temperatura apei si sa-si dea seama cand au atins pragul setat de acvarist. Pretul pentru incalzitoare si coolere este de obicei unul corect, in conditiile in care functiile indeplinite de aceste echipamente sunt vitale pentru un acvariu sanatos.

 
 
Sisteme pentru incalzirea si racirea apei de acvariu

Sisteme pentru incalzirea si racirea apei de acvariu

Articole legate de aceasta categorie
Nevertebrate.ro Acvaristica apa dulce Incalzitoare si coolere
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Sisteme pentru incalzirea si racirea apei de acvariu.
Copyright © 2008 - 2016 Nevertebrate.ro

ANPC | ShopMania.ro | Compari.ro | Cauti.ro | Smartbuy.ro | Forum acvaristica