Nevertebrate.ro
Categorii
Acvaristica apa dulce
 - Pesti de acvariu
 - Creveti
 - Melci
 - Alte Nevertebrate
 - Filtrare
 - Accesorii acvariu
 - Plante de acvariu
 - Fertilizare si Conditionare
 - Hrana
 - Iluminare
 - Sisteme CO2
 -  - Sisteme cu butelie
 -  - Sisteme fara butelie
 -  - Butelii CO2
 -  - Reductoare si adaptoare
 -  - Reactoare si difuzoare
 -  - Electrovalve CO2
 -  - pH controlere si pH metre
 -  - Controlere si testere
 -  - Numaratoare bule | Valve antiretur
 -  - Furtune si robineti
 -  - Accesorii CO2
 - Teste de apa
 - Acvarii
 - Substrat si nisip
 - Incalzitoare si coolere
 - Decoruri
 - Curatare si Intretinere
 - Literatura Acvaristica
Acvaristica apa sarata
Teraristica
Iazuri si ponduri

Siguranta CO2-ului in acvariu

Daca am intentionat la un moment dat sa cumparam sau sa construim un acvariu, fie ca acesta era primul nostru acvariu sau era unul nou intre altele, am avut niste calcule de facut. A trebuit sa ne hotaram cat de mare vrem sa fie acest acvariu, ce echipamente sa aiba, si cu ce sa il populam. O decizie importanta a fost cu siguranta cresterea plantelor, si la ce nivel vrem sa o facem. Daca am vrut sa crestem plante simple am putut sa o facem fara CO2 sau sa ne folosim de o bomba cu drojdie, o varianta nu foarte sigura si nu foarte recomandata. Insa daca am vrut sa crestem plante pretentioase care au multe nevoi, sau chiar plante de dificultate medie dar pe care am vrut sa le crestem sanatos si sa le coloram corect, atunci a trebuit sa folosim aditie de CO2. Si indiferent ce fel de sistem de aditie CO2 am folosit, am avut nevoie sa folosim numaratoare bule si valve antiretur.

Valve unisens, pentru siguranta

Directia in care CO2-ul circula in cadrul sistemului de injectie CO2, este dinspre echipamentul care-l depoziteaza sau il produce, inspre acvariu. Intotdeauna echipamentul de dizolvare a CO2-ului se afla in contact cu apa, asa ca atunci cand se opreste sistemul de CO2, apa din acvariu poate sa intre in sistem si sa circule inapoi inspre sursa de CO2. Ca sa prevenim acest aspect, trebuie sa folosim o valva antiretur, numita si valva unisens. Aceasta valva CO2 antiretur este practic un mic echipament care lasa apa, aerul si CO2-ul sa circule intr-un singur sens (dinspre butelie spre acvariu). Astfel, valva antiretur CO2 blocheaza apa, aerul si CO2-ul sa se intoarca, sa circule in celalalt sens (dinspre acvariu spre butelie).
De obicei aceste echipamente sunt foarte bine inrudite si folosite impreuna cu altul numit numarator de bule. Numaratoarele bule CO2 sunt de obicei din plastic sau din sticla si sunt practic un recipient cu apa care masoara cantitatea de CO2 care trece prin ele. Numaratoarele de bule pentru acvariu reprezinta una din cele mai simple metode de control a CO2-ului.

CO2 controlat cu numaratorul

In concluzie, atunci cand dorim un acvariu plantat care sa contina plante crescute frumos si fara alge, avem nevoie sa folosim un sistem de CO2 pe care il controlam cu ajutorul unor numaratoare de bule si valve antiretur. Pretul pentru numaratoare de bule ca si pretul pentru valve antiretur este de obicei foarte mic, mai ales daca punem in calcul functiile majore pe care le indeplinesc aceste echipamente nelipsite din orice sistem de CO2.

 
 
Numaratoare de bule  si valve antiretur pentru sisteme CO2

Numaratoare de bule si valve antiretur pentru sisteme CO2 (14 produse)

Articole legate de aceasta categorie
Producator
Sorteaza dupa:
Nevertebrate.ro Acvaristica apa dulce Sisteme CO2 Numaratoare bule | Valve antiretur
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Numaratoare de bule si valve antiretur pentru sisteme CO2.
Copyright © 2008 - 2016 Nevertebrate.ro

ANPC | ShopMania.ro | Compari.ro | Cauti.ro | Smartbuy.ro | Forum acvaristica