Nevertebrate.ro
Categorii
Acvaristica apa dulce
 - Pesti de acvariu
 -  - Cichlide africane mici
 -  - Cichlide de Malawi / Victoria
 -  - Cichlide de Tanganyika
 -  - Cichlide mici sud americane
 -  - Cichlide sud americane mari
 -  - Alte cichlide
 -  - Cyprinidae / Barbs
 -  - Discus
 -  - Killi
 -  - Pesti curcubeu
 -  - Pesti de apa rece
 -  - Pesti labirint
 -  - Pesti tetra
 -  - Sanitari
 -  - Scalari
 -  - Vivipari
 -  - Alte specii
 -  - Nesortati-FM
 - Creveti
 - Melci
 - Alte Nevertebrate
 - Filtrare
 - Accesorii acvariu
 - Plante de acvariu
 - Fertilizare si Conditionare
 - Hrana
 - Iluminare
 - Sisteme CO2
 - Teste de apa
 - Acvarii
 - Substrat si nisip
 - Incalzitoare si coolere
 - Decoruri
 - Curatare si Intretinere
 - Literatura Acvaristica
Acvaristica apa sarata
Teraristica
Iazuri si ponduri


Cine sunt pestii labirint?

Cu totii am petrecut ore intregi gandindu-ne cu ce pesti sa (re)populam actualul sau viitorul acvariu. L-am construit, l-am echipat, l-am ciclat, sau dupa caz l-am resetat si a venit vremea sa-l umplem cu vietati. Probabil unora dintre noi ni s-a intamplat sa vrem sa facem o schimbare in setup-ul nostru actual sau , nu mai vrem pesti de card care stau impreuna si se misca in aceleasi directii impreuna, fara niciun pic de actiune, fara aventura. Si-atunci am vrut sa schimbam pestii nostri monotoni de card cu ceva mai activ, cu o specie mai atractiva nu numai prin culori, ci mai ales prin comportament. Si asa am descoperit grupa de pesti labirint. Acestia sunt pesti proveniti din Asia si Africa, grupa lor se mai numeste si Anabantoidei, si se diferentiaza de ceilalti pesti prin "organul labirint" care ii ajuta sa respire aer.

Betta, luptatorul din acvariul tau!

Unele specii de pesti labirint pot sa traiasca fara probleme intr-un acvariu comunitar alaturi de alti pesti, in timp ce alte specii de pesti labirint sunt mai agresive. De obicei mananca mici vietuitoare, deci nu sunt o buna combinatie cu crevetii de apa dulce. O specialitate a acestor specii este cuibul construit din bule de aer. Printre speciile de pesti labirint intalnim diverse specii de Gourami, insa specia cea mai cunoscuta de Anabantoidei este pestele Betta (Betta Fish, Siamese Fighting Fish), acest peste luptator care este pur si simplu spectaculos. Masculii din aceasta specie sunt foarte aratosi, cu inotatoare scurte, lungi, voalate, si intotdeauna excelent colorate, iar comportamentul lor este foarte spectaculos. Pestele labirint Betta nu suporta sa locuiasca in acvariu cu alti pesti, trebuie tinut singur. Daca este crescut cu alti pesti de alte specii sau chiar cu masculi Betta, va ataca pana la moarte.

Lasand deoparte aceste mici precizari, cresterea speciilor de pesti labirint este destul de usoara, de asemenea si pretul pestilor labirint este destul de mic, cu exceptia unor exemplare de Betta extrem de frumoase care merita mai mult.

 
 
Pesti labirint | Anabantoidei | Labyrinth fish

Pesti labirint | Anabantoidei | Labyrinth fish (26 produse)

Articole legate de aceasta categorie
Sorteaza dupa:
Nevertebrate.ro Acvaristica apa dulce Pesti de acvariu Pesti labirint
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Pesti labirint | Anabantoidei | Labyrinth fish.
Copyright © 2008 - 2016 Nevertebrate.ro

ANPC | ShopMania.ro | Compari.ro | Cauti.ro | Smartbuy.ro | Forum acvaristica