Nevertebrate.ro
Categorii
Acvaristica apa dulce
 - Pesti de acvariu
 - Creveti
 - Melci
 - Alte Nevertebrate
 - Filtrare
 -  - Filtre externe
 -  - Filtre interne
 -  - Filtre cascada
 -  - Pompe de aer
 -  - Filtre burete
 -  - Pietre de aer
 -  - Pompe de apa
 -  - Furtune si fittinguri
 -  - Accesorii filtrare
 -  - Piese de schimb
 -  - Materiale Filtrante
 - Accesorii acvariu
 - Plante de acvariu
 - Fertilizare si Conditionare
 - Hrana
 - Iluminare
 - Sisteme CO2
 - Teste de apa
 - Acvarii
 - Substrat si nisip
 - Incalzitoare si coolere
 - Decoruri
 - Curatare si Intretinere
 - Literatura Acvaristica
Acvaristica apa sarata
Teraristica
Iazuri si ponduri

Pietre de aer – oxigenare!

Cu siguranta multi dintre noi am vazut pentru prima data un acvariu si am observat bulele de aer care bolboroseau in el. Unele acvarii au pur si simplu nevoie de aerare continua, in timp ce altele au nevoie de oxigenare mai multa. Aerarea apei este folositoare si atunci cand dorim sa cream efectul de valurire la suprafata dar si cand avem in acvariu prea mult CO2 injectat sau o substanta pe care am folosit-o ca medicament si care se elimina prin oxidare. Toate aceste aspecte se rezolva de obicei cu ajutorul unei pompe de aer, insa avem nevoie ca aerul injectat de aceste pompe sa nu fie sub forma de bule mari care parasesc imediat apa. Aceste bule trebuie maruntite si transformate in bule mici care nu deranjeaza vizual, nu agita foarte tare apa, nu sperie pestii, si care oxigeneaza practic apa mult mai eficient. Aceasta se rezolva cu ajutorul unei pietre de aer.

Piatra de aer – eficienta!

Piatra de aer nu este in realitate o piatra, ci este o piesa construita dintr-un material poros, uneori cu forma cilindrica, alteori patrara, paralelipipedica, etc. Aceasta piesa poroasa are o zona de intrare a aerului si o multitudine de zone de iesire a aerului. Zona de intrare a aerului are de obicei un intake care se leaga la furtunul pompei de aer, in tip ce zonele de iesire a aerului sunt reprezentate de sutele de pori de dimensiuni diferite. Aerul din mediul inconjurator este tras de pompa, calatoreste spre acvariu prin furtun, intra in piatra de aer sub forma de bule mari, unde este sparta datorita presiunii care-o impinge, in sute de bule mici care ies prin porii respectivi. Piatra de aer adauga eficienta oxigenarii deoarece bulele mici si multe se erodeaza in frecarea cu apa, dizolvand oxigenul in apa in timp ce se indreapta catre suprafata. Pretul pietrelor de aer este foarte mic, acestea fiind niste accesorii foarte accesibile.

 
 
Pietre de aer sisteme filtrare acvariu

Pietre de aer sisteme filtrare acvariu (46 produse)

Producator
Sorteaza dupa:
Nevertebrate.ro Acvaristica apa dulce Filtrare Pietre de aer
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Pietre de aer sisteme filtrare acvariu.
Copyright © 2008 - 2016 Nevertebrate.ro

ANPC | ShopMania.ro | Compari.ro | Cauti.ro | Smartbuy.ro | Forum acvaristica