Nevertebrate.ro
Categorii
Acvaristica apa dulce
 - Pesti de acvariu
 - Creveti
 - Melci
 - Alte Nevertebrate
 - Filtrare
 - Accesorii acvariu
 - Plante de acvariu
 -  - Plante de prim plan
 -  - Plante de mijloc
 -  - Plante de fundal
 -  - Muschi/Plutitoare
 -  - Plante in vitro
 -  - Decoruri cu plante
 - Fertilizare si Conditionare
 - Hrana
 - Iluminare
 - Sisteme CO2
 - Teste de apa
 - Acvarii
 - Substrat si nisip
 - Incalzitoare si coolere
 - Decoruri
 - Curatare si Intretinere
 - Literatura Acvaristica
Acvaristica apa sarata
Teraristica
Iazuri si ponduri

Plante de gazon

Sunt convins ca fiecare dintre noi, fie ca suntem acvaristi incepatori, ne-am jucat deja cu cateva acvarii sau suntem experti, indiferent de vechimea noastra, planificam mult si bine inainte de a reseta un acvariu sau inainte de a porni altul nou. Aceasta planificare include tipul acvariului, marimea acestuia, stilul adoptat (ca vrem un acvariu bazat mai mult pe hardscape, ca vrem un olandez – gradina acvatica sau un nature aquascaping), plantele folosite, pestii care vor popula acvariul si restul vietuitoarelor. In ceea ce priveste plantele, putem sa folosim plante stem care cresc in grupuri frumoase si proportionate, sau plante de trimming care cresc compact si se tund sub forma de tufe, plante de midground, tufe scunde, sau plante de gazon. Acestea din urma, plante de prim plan sau plante de gazon, nu se potrivesc in orice acvariu dar in cele in care se potrivesc, fac impresie excelenta. Insa, daca vrem sa le folosim, trebuie sa stim cate ceva despre ele.

Covorul acvariului

Plantele de prim plan care formeaza covorul luxuriant al acvariului sunt de obicei plante scunde, care cresc compact daca sunt bine ingrijite. Unele dintre aceste plante prefera sa nu creasca pe inaltime ci sa se intinda pe gazon in timp ce altele cresc precum iarba. De obicei plantele de gazon acvariu trebuie sa beneficieze de iluminare de calitate care sa ajunga pana la ele (deoarece foreground-ul este zona cea mai joasa din acvariu). De mentionat la acest capitol ca multe specii de plante de prim plan cresc mai inalte decat trebuie daca primesc prea putina lumina. De asemenea, majoritatea plantelor de gazon din acvariu necesita injectie de CO2 pentru o crestere santoasa, in dimensiuni optime, si rapida. Unii acvaristi prefera sa tunda mai rar gazonul, motiv pentru care nu injecteaza CO2, si cu toate ca sunt plante de gazon care accepta acest lucru, nu toate vor creste frumos fara CO2. Pretul gazonului de acvariu este de obicei un pret mediu, avand in vedere ca un pot poate fi desfacut in smocuri, acestea fiind plantate la distanta unul de altul si dezvoltand in timp un covor luxuriant.

 
 
Plante de acvariu de gazon | Plante acvatice de prim plan

Plante de acvariu de gazon | Plante acvatice de prim plan (33 produse)

Articole legate de aceasta categorie
Culoare
Dificultate
Experienta
Inaltime
Lumina
Rezistenta
Temperatura
Viteza de crestere
Sorteaza dupa:
Nevertebrate.ro Acvaristica apa dulce Plante de acvariu Plante de prim plan
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Plante de acvariu de gazon | Plante acvatice de prim plan.
Copyright © 2008 - 2016 Nevertebrate.ro

ANPC | ShopMania.ro | Compari.ro | Cauti.ro | Smartbuy.ro | Forum acvaristica