Nevertebrate.ro
Categorii
Acvaristica apa dulce
 - Pesti de acvariu
 - Creveti
 - Melci
 - Alte Nevertebrate
 - Filtrare
 - Accesorii acvariu
 - Plante de acvariu
 - Fertilizare si Conditionare
 - Hrana
 - Iluminare
 - Sisteme CO2
 - Teste de apa
 -  - Kituri complete
 -  - Rezerve teste apa
 - Acvarii
 - Substrat si nisip
 - Incalzitoare si coolere
 - Decoruri
 - Curatare si Intretinere
 - Literatura Acvaristica
Acvaristica apa sarata
Teraristica
Iazuri si ponduri

Trebuie sa testam apa?

Da! Dar, s-o luam cu inceputul. Daca la un moment dat am luat decizia construirii sau cumpararii unui acvariu, fie ca acesta era primul nostru acvariu sau era unul nou intre altele, am avut niste calcule de facut. A trebuit sa ne hotaram cat de mare vrem sa fie acest acvariu, ce echipamente sa aiba, si cu ce sa il populam. O decizie importanta a fost cu siguranta cresterea plantelor, si la ce nivel vrem sa o facem. Daca am vrut sa crestem plante simple am putut sa o facem fara CO2 si fara fertilizant. Insa daca am vrut sa crestem plante pretentioase care au multe nevoi, sau chiar plante de dificultate medie dar pe care am vrut sa le crestem sanatos si sa le coloram corect, atunci o sa ne folosim de aditia de CO2 si de fertilizant, iar pentru a le doza intr-o maniera controlata am avut nevoie sa folosim teste de apa pentru acvariu.

Cum testam apa de acvariu

Daca vrem plante frumoase, corect crescute, corect colorate, si cu distante internodale ca la carte, trebuie sa fim la orice moment la curent cu valorile apei acvariului. Majoritatea valorilor care ne intereseaza pot fi aflate prin folosirea unor teste apa acvariu. Aceste teste de acvariu contin niste reactivi si ustensile de lucru, si functioneaza pe baza reactiile pe care le au reactivii in prezenta valorilor din apa. Putem sa testam in principal toate valorile care au legatura cu fertilizarea acvariului, dar si valorile de baza ale apei deoarece exista teste de apa pentru PH, KH si GH, si putem folosi testele de acvariu chiar si pentru a determina nivelul CO2-ului din apa.

Teste de apa, pt. cunoasterea acvariului

In concluzie, atunci cand dorim plante sanatoase si folosim aditie de CO2 sau de fertilizanti, bine este sa verificam tot ce introducem ca sa stim la orice moment ce situatie exista in acvariul nostru, iar testele de apa rezolva aceasta problema. Pretul testelor de apa pentru acvariu este de obicei destul de mic pentru cat de mare este importanta pe care acestea o au in economia situatiei acvariului.

 
 
Teste apa pentru acvariu

Teste apa pentru acvariu

Articole legate de aceasta categorie
Nevertebrate.ro Acvaristica apa dulce Teste de apa
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Teste apa pentru acvariu.
Copyright © 2008 - 2016 Nevertebrate.ro

ANPC | ShopMania.ro | Compari.ro | Cauti.ro | Smartbuy.ro | Forum acvaristica