Acvariu pesti

Filtre active

Ce fel de acvariu?

Daca acest microb acvaristic abia ne-a imbolnavit si am luat decizia sa ne integram usor-usor in acest hobby, prima intrebare pe care am pus-o a fost "Ce acvariu imi trebuie?". Dar si daca eram deja acvaristi de ceva vreme si nu eram la primul acvariu, tot a fost nevoie sa decidem ce acvariu ne trebuie, nu-i asa? Deci, indiferent ca era primul acvariu sau al zecelea, indiferent de gradul de expertiza cu care vom face acest acvariu, ca suntem incepatori sau experti, problema alegerii acvariului este aceeasi. Indiferent de marimea acvariului care urmeaza, ca ne facem un nano pentru creveti, sau poate construim un acvariu mediu pentru un aquascape nature, sau chiar un mega-acvariu pentru o gradina olandeza colorata, tot trebuie sa decidem ce acvariu alegem si de unde il luam. Conteaza totusi si continutul acvariului, pentru ca la un nano plantat sau la un acvariu mediu nature, este foarte indicat sa folosim sticla ultra, pe cand la un acvariu mai mare sau la un biotop putem renunta la acest lux, alegand un acvariu din geam normal. De asemenea mai conteaza pretentiile pe care le avem de la acel acvariu, pentru ca daca vrem plante putine si easy si pesti putini, putem alege un acvariu complet din comert, insa daca vrem plante mai pretentioase sau pesti mai multi, aparatura acvariului din comert poate fi subdimensionata si atunci e de preferat sa ne construim singuri acvariul si sa ne achizitionam separat accesoriile. Indiferent de situatie, a fost nevoie sa decidem ce fel de acvariu ne trebuie, moment la care am descoperit o varianta excelenta: acvarii de firma.

Acvarii complete, solutie completa

Cea mai simpla solutie pentru acvaristii care nu vor bataie de cap construind sau echipand un nou acvariu, este solutia oferita de acvarii complete. Aceste acvarii complete sunt produse de firme cunoscute in acvaristica, deci daca am ales sa ne cumparam un acvariu complet, am facut-o in primul rand pentru ca aceste acvarii sunt produse foarte bine, in fabrici, la cote corecte, cu lipituri care arata bine, in principiu sunt construite de profesionisti. Multe dintre aceste acvarii complete includ si un corp de mobila pe care se pune acvariul, ceea ce este un avantaj si o bataie de cap in minus pentru acvaristul care vrea sa cumpere totul la pachet.

Ce contine acvariul complet?

Pe langa corpul de mobila pe care se sprijina si pe langa acvariul propriu-zis, acvariile complete de firma mai ofera o solutie de iluminare, de obicei un capac cu tuburi fluorescente, si de cele mai multe ori o solutie de filtrare. Daca acvariul la care ne-am gandit nu o sa contina plante prea pretentioase sau n-avem de gand sa suprapopulam, acest acvariu complet pe care l-am achizitionat o sa fie multumitor pe partea de filtrare si iluminare. Unele acvarii complete contin si substrat, background, decoruri si substante.
In concluzie, daca avem nevoie de o solutie completa care sa ne ofere tot ce avem nevoie pentru startul unui acvariu, este indicat sa alegem un acvariu complet. Este bine de stiut si ca pretul acvariilor complete este destul de bine proportionat cu marimea si echiparea acestora.