Tratamente contra bolilor pestilor de acvariu

Filtre active

Medicamente de acvariu

Medicamente folosite pentru tratarea bolilor pestilor si nevertebratelor de acvariu. Tratamentul corect impiedica raspandirea acestor boli la pestii sanatosi si automat moartea acestora. Identificarea in timp util a bolilor si folosirea la timp a medicamentelor de acvariu potrivite asigura sanatatea acvariului tau precum si pierderea unor specii valoaroase sau a unor pesti de care ne-am atasat.

Cum tratam pestii de acvariu?

Categoriile de medicamente pentru acvarii sunt: universale, medicamente contra grisului (Ichtyophtirius), medicamente contra bacterilor sau medicamente contra parazitilor pestilor de acvariu. Pentru selectarea unui produs necesar in combaterea problemelor aparute este intotdeauna indicat ca intai sa se identifice corect simptomele care apar in cazul pestilor de acvariu bolnavi, fie ele exterioare sau de comportament: puncte albe (gris), lipsa apetitului, aripioare stranse, branhii rosii, fecale care atarna, solzi zbarliti, solzi lipsa, comportament atipic, paraziti atasati pe solzi, branhiile iritate, cozi si aripioare franjurate, excrescente de tip vata pe gura sau aripioare etc.

Identificarea bolilor pestilor de acvariu se poate face folosind si ghiduri online, cum ar fi JBL Hospital Online sau Ghidul Sera de identificare a bolilor, care usureaza sarcina acvaristului de tratare a pestilor exotici apeland atat la imagini exemplu cu pesti bolnavi sau descrierea simptomelor pestilor tropicali. Pretul medicamentelor de acvariu este de obicei destul de mic in timp ce utilitatea acestora este absoluta.