Aspirator de substrat acvariu, curatare nisip acvariu

Filtre active

Aspiratoare de substrat

Cea mai importanta activitate pe care o facem atunci cand ne ocupam de curatarea acvariului, este aspirarea substratului, iar pentru aceasta avem nevoie sa folosim un aspirator de substrat. 

Un aspirator de substrat pentru acvariu este un instrument utilizat pentru a curata substratul din acvariu de resturi alimentare, fecale si alte detritusuri organice care se acumuleaza in mod natural in timp. Aceste instrumente sunt de obicei denumite "aspirator de substrat" sau "aspirator de fund" si sunt proiectate pentru a aspira si indeparta murdaria de pe substrat fara a perturba prea mult structura si microbiologia naturala a acestuia.

Exista doua tipuri principale de aspiratoare de substrat pentru acvarii: manuale si electrice.

Aspiratoarele manuale sunt cele mai simple si mai ieftine optiuni, constand dintr-un tub de aspiratie si un sifon pentru a trage apa si detritusul din substrat.

Aspiratoarele electrice in schimb sunt mai complexe si mai scumpe, dar sunt utile in cazul acvariilor mai mari si pentru utilizatorii care doresc sa economiseasca timp si efort fizic. Acestea constau intr-un motor electric si o pompa care trage apa si detritusul din substrat, iar apoi filtreaza apa pentru a elimina murdaria si resturile solide. Unele aspiratoare electrice sunt dotate cu accesorii suplimentare pentru a ajuta la curatarea colturilor si a altor zone greu accesibile.