Pompe de aer pentru acvariu

Filtre active

Pompe de aer pentru acvariu

Cu siguranta multi dintre noi am vazut pentru prima data un acvariu si am observat bulele de aer care bolboroseau in el. Unele acvarii au pur si simplu nevoie de aerare continua, in timp ce altele au nevoie de oxigenare mai multa. Aerarea apei este folositoare si atunci cand dorim sa cream efectul de valurire la suprafata dar si cand avem in acvariu prea mult CO2 injectat sau o substanta pe care am folosit-o ca medicament si care se elimina prin oxidare. Toate aceste aspecte se rezolva cu ajutorul unei pompe de aer.

Pompa de aer – ce este?

Exact dupa cum ii spune si numele, acest echipament acvaristic este o pompa care trage aer din mediul inconjurator, il comprima si il livreaza printr-un furtun in acvariu. De obicei cele mai multe pompe de aer dispun de un buton de reglare care modifica debitul de aer injectat in acvariu si picioare de cauciuc care atenueaza vibratiile pentru ca pompa aer acvariu sa fie cat mai silentioasa.

Pompe de aer – filtrare

Bineinteles, daca avem un acvariu-maternitate, un nano cu creveti, sau poate chiar un acvariu cu pesti putini si mici care nu necesita o filtrare prea avansata, putem sa folosim un stil de filtrare care implica o pompa ce baga aer in acvariu si un burete care imprastie bulele de aer adunand totodata mizeria din acvariu. Aceasta este implicarea pompei de aer in filtrarea acvariului. Pretul pompelor de aer este foarte mic, fiind unul din cele mai ieftine echipamente acvaristice.