Mancare pentru pesti mici de acvariu

Filtre active

Pesti cu gura mica, ce mananca?

Unul din aspectele foarte importante in evolutia corecta a unui acvariu este hrana cu care ne crestem pestii. In primele incercari acvaristice poate ca nu puneam pret atat de mare pe hrana, insa acum este un aspect foarte important. Diferite specii de pesti prefera diferite tipuri de hrana, si trebuie sa fim atenti si la ingrediente dar si la modul de administrare. Nici cantitatea si frecventa hranirii nu trebuie trecuta cu vederea, deoarece aceasta afecteaza chimia apei si poate produce biofilm.

Hrana pesti cu gura mica

Daca pornim un acvariu nano, un acvariu mic sau unul mediu, cea mai buna alegere consta intr-un grup de pesti de dimensiuni reduse, proportionale cu acvariul in care se afla, sa dea impresia unui acvariu mai mare decat este. Acestia necesita hrana pentru pesti cu gura mica.

Fie ca vorbim de Guppy, de specii din grupul Tetra sau diverse specii de Rasbora, acestora trebuie sa le servim hrana pentru pesti cu gura mica. Putem sa folosim hrana fulgi, granule care plutesc sau care se scufunda, dar este vital ca acestipesti sa primeasca o hrana portionata direct proportional cu dimensiunea gurii lor. Pretul hranei pentru pesti cu gura mica este rezonabil, iar folosirea acesteia este foarte importanta.

Hrana nanoacvarsitica

Bineinteles ca multi dintre noi am planificat mult si bine inainte de pornirea noului acvariu. Cu siguranta am calculat ce dimensiuni dorim sa aiba acesta, ce volum, ce echipamente. Ne-am gandit in ce fel il vom ilumina, cum il vom filtra, cu ce il vom popula, daca il vom fertiliza, cum il incalzim iarna si cum il vom raci vara. Un alt aspect deosebit de important cand ne-am planificat viitorul acvariu a fost stilul pe care dorim sa-l adoptam, fie ca vorbim de acvarii cu sau fara pesti, acvarii cu sau fara plante, biotopuri sau poate aquascape-uri, acvarii dutch sau nature, etc. Iar daca ne-am hotarat la unul dintre aceste tipuri de acvarii, iar acel tip de acvariu contine si pesti sau creveti, am mai petrecut o vreme indelungata ca sa alegem speciile care vor popula acvariul, dar si celelalte vietuitoare compatibile care vor misuna prin acvariu, precum crevetii si melcii. Iar acest aspect ne-a adus cu gandul la un element vital pentru cresterea pestilor si a celorlalte vietuitoare, si anume hrana. Insa daca acvariul pe care il vom construi este nano, sau contine specii foarte mici de pesti sau creveti, atunci avem nevoie de hrana nanoacvaristica.

Mancare pentru pesti mici

Printre diversele tipuri de hrana care exista in ziua de astazi, avem tipuri de hrana orientata catre diversele specialitati ale pestilor, cum ar fi hrana pentru pesti mari, hrana pentru pesti mici, hrana pentru pesti care prefera sa se hraneasca de la suprata apei, etc. Printre acestea, gasim si hrana dedicata creaturilor mici care traiesc in nano-acvarii, fie ca vorbim aici despre specii de pesti foarte mici sau despre creveti. Hrana nanoacvaristica este gandita sa fie portionata, sa nu murdareasca apa foarte rau, si sa fie potrivita pentru pestii cu gura foarte mica si sa hraneasca si crevetii cu ce au nevoie. Hrana nanoacvaristica poate fi folosita si in acvarii mai mari dar care contin specii de pesti sau creveti de dimensiune mica. Pretul pentru hrana nanoacvaristica este destul de mic iar folosirea acesteia in acvarile nano este benefica.