Mancare pentru pui de peste, alevini, juvenili

Filtre active

Puietul de pesti de acvariu...

...necesita hrana speciala? Raspunsul este da. Dar, sa incepem cu inceputul. Chiar daca tocmai am pornit primul nostru acvariu sau ca acum am dorit sa evoluam, sa trecem la nivelul urmator si am construit un acvariu mai mare cu spatiu mai mult pentru gradinarit subacvatic si cu spatiu pentru pesti mai mari, trebuie sa luam in calcul dezvoltarea unei populatii. Cu siguranta a trebuit sa luam o multime de decizii despre cat de mare va fi, cum il vom incalzi, cum il vom filtra, ce cantitate de iluminare va necesita si ce alte echipamente va trebui sa mai achizitionam ca sa mearga totul fara probleme. Apoi, fie ca am vrut sa facem un acvariu din stilul nature, un aquascaping, o gradina acvatica olandeza sau un biotop care sa recreeze o zona din natura, a trebuit sa trecem prin faza in care alegem ce fel de plante ne vor inverzi acvariul si mai ales ce fel de animale vor da viata acvariului. In cele mai multe cazuri vom decide ca vrem pesti, iar acesti pesti s-ar putea inmulti daca le oferim conditiile necesare. Atunci vom avea puiet si in concordanta vom avea nevoie de hrana pentru puiet.

Ce mananca puietul de acvariu?

Ei bine, atunci cand ne decidem sa inmultim o specie de pesti, va trebui sa ne interesam intai despre tot ce trebuie sa stim despre aceasta specie. Trebuie sa cunoastem conditiile de care au nevoie pentru a prospera in captivitate, apoi trebuie sa stim ce parametri ai apei trebuie sa alteram sau ce masuri sa luam ca sa putem determina inmultirea. Apoi, daca inmultirea a fost dusa la bun sfarsit, apare puietul, ceea ce inseamna ca si la noi ca si crescatori apare nevoia de hrana puiet. Aceasta hrana puiet este o hrana special gandita pentru gura mica a puilor de pesti.

Artemia pentru puiet

Dimensiunea redusa nu este singurul avantaj al hranei pentru puiet de acvariu. Acesti pui necesita mancare hranitoare, care sa ii ajute in prima etapa a vietii lor, o etapa in care este nevoie de o hrana puiet care sa ajute foarte mult la o crestere sanatoasa si la dezvoltare corecta a noilor pui. Aici intervine artemia, ingredientul principal in hrana pentru puiet. Artemia este un crustaceu de dimensiuni foarte reduse, ce poate fi folosit ca hrana pentru puiet. Specialitatea artemiei este faptul ca ouale pot fi depozitate uscate pentru o perioada lunga de timp, ca sa le eclozam noi atunci cand avem nevoie de hrana pentru puietul tocmai nascut. Pretul hranei de puiet este mic, iar necesitatea acesteia cand avem pui proaspeti este indiscutabila.