Butelie CO2 pentru acvariu, CO2 pentru plante de acvariu

Filtre active

CO2 presurizat pentru acvariu

Este evident ca atunci cand am luat decizia construirii sau cumpararii unui acvariu, fie ca acesta era primul nostru acvariu sau era unul nou intre altele, am avut niste calcule de facut. A trebuit sa ne hotaram cat de mare vrem sa fie acest acvariu, ce echipamente sa aiba, si cu ce sa il populam. O decizie importanta a fost cu siguranta cresterea plantelor, si la ce nivel vrem sa o facem. Daca vrem sa crestem plante simple putem sa o facem fara CO2 sau sa ne folosim de o bomba cu drojdie, o varianta nu foarte sigura si nu foarte recomandata. Insa daca vrem sa crestem plante pretentioase care au multe nevoi, sau chiar plante de dificultate medie dar pe care vrem sa le crestem sanatos si sa le coloram corect, atunci va trebui sa folosim aditie de CO2. Iar daca am dorit  sa achizitionam separat componentele astfel incat sa construim un sistem CO2 performant, a fost cu siguranta nevoie sa alegem o butelie CO2.

Butelie CO2 pentru plante sanatoase

Daca acvariul nostru contine plante pretentioase sau chiar si plante de dificultate medie care au nevoie de CO2 pentru a creste corect, pentru a se colora corect si pentru a dezvolta frunze sanatoase si distante internodale echilibrate, atunci avem nevoie de un sistem CO2 care sa contina tot ce trebuie. Iar primul si cel mai important component al acestui sistem de aditie CO2 este butelia CO2. Aceasta butelie CO2 acvariu este e obicei divers dimensionata, adica putem alege de la butelii CO2 de unica folosinta de 95 grame pana la tub CO2 de 2-3L. Cu cat butelia CO2 este mai mare, cu atat o sa dureze mai mult descarcarea ei.

CO2 presurizat pt. acvarii high-tech

Acvariile high-tech sunt acele acvarii care contin toate echipamentele necesare pentru rezolvarea problemelor care pot aparea la un acvariu. Iar pentru acvariile plantate high-tech, un echipament de nelipsit de pe lista este CO2-ul presurizat, iar primele ingrediente pentru aceasta reteta sunt butelii CO2. Pretul pentru butelii CO2 este destul de bine echilibrat cu utilitatea lor in acvariu plantat, utilitate ce este de netagaduit.