Sisteme iluminare pentru suplimentare luminii in acvariu

Filtre active

Instalatii complete de iluminare

 

Indiferent ca am dorit sa construim sau sa cumparam primul nostru acvariu, sau ca deja aveam ceva experienta si inaintam spre un nou viitor acvariu mai mare sau mai bine echipat, a trebuit sa acordam o atentie deosebita solutiilor de iluminare ale acestuia. Acest lucru este valabil indiferent de stilul acvaristic abordat, chiar daca ne dorim un biotop de calitate cu apa neagra si decoruri ca-n Amazon, sau un acvariu mare cu cichlide de Malawi, Tanganika sau Victoria, sau poate un acvariu plantat, fie el o gradina acvarica plantata in stilul olandez sau poate un aquascape nature. Indiferent de stilul ales, acvariul trebuie sa fie iluminat artificial, deoarece lumina soarelui duce la aparitia algelor. Cu atat mai mult, daca acvariul contine plante, acestea au nevoie de iluminare de calitate. Plantele pe care le alegem pentru acvariile noastre au nevoie de anumite conditii ca sa creasca sanatoase, corect colorate, cu distanta corecta internodala si fara alge. Ca urmare, indiferent despre ce acvariu vorbim, este vital sa ne preocupam de solutia acestuia de iluminare. Daca nu dorim sa ne construim sau sa ne adaptam o varianta de iluminare, putem sa achizitionam instalatii complete de iluminare acvariu.

Lampa de acvariu, accesoriu vital

 

Instalatiile complete de iluminare inseamna lampi acvariu si capace acvariu care sunt construite in format complet, astfel incat utilizatorul final sa le poata folosi direct pe acvariu, fara sa intervina in constructia lor. Principala varianta de instalatie completa este lampa de acvariu. Aceasta este folosita cel mai des de acvaristii care prefera acvariile minimaliste open-top. Lampa acvariu este de obicei sprijinita pe acvariu sau suspendata din tavan, si poate contine tuburi fluorescente, becuri PL sau LED-uri. Lampa LED acvariu este de obicei foarte minimalista, subtire, arata excelent si isi face treaba foarte bine oferind o lumina puternica si calitativa.

Capace de acvariu si altele

 

Pentru acvariile care au nevoie de solutii mai complexe sau mai speciale de iluminare acvariu, capacele de acvariu sunt foarte importante si rezolva problema foarte bine. Aceasta solutie de iluminat acvariul este de obicei foarte bine gandita, capacele de acvariu avand de obicei mai multe tuburi, aerisiri, lacasuri pentru tevile de tur si retur ale filtrarii externe, ventilatoare pentru racire, etc. Indiferent ca vorbim de lampa de acvariu, capace de acvariu sau alte instalatii complete de iluminare acvariu, importanta acestora este foarte mare in economia generala a acvariului, iar pretul instalatiilor complete de iluminat acvariul este de obicei bine proportionat in concordanta cu functia indeplinita de aceste solutii. Pretul capacelor de acvariu este mai mic, deoarece acestea sunt mai simplu de confectionat in timp ce pretul lampilor de acvariu este mai mare, acestea fiind mai cautate pentru designul si puterea lor.