Creveti de acvariu

Filtre active

Caridina sp. Cardinal
  • La comanda
star_border star_border star_border star_border star_border
0 Review(-uri)

Caridina sp. Cardinal

Specie foarte pasnica din familia Atyidae, originra din Sulawesi, Indonezia.Habitat:Lacuri cu lemn de muschi si burla, frunze.Dieta:Bucati mici de...

74,95 lei
Creveti Rilli Creveti Rilli
  • La comanda
star star star star_border star_border
1 Review(-uri)

Creveti Rilli

Crevetii Rilli sunt considerati una dintre cele mai noi specii de creveti de acvariu de apa dulce si una dintre cele mai apreciate de acvaristi,...

39,90 lei

Creveti, minune acvaristica

Unul din principalele motive pentru care acvariul este un punct major de atractie care ofera un spectacol incredibil, este diversitatea. Un acvariu care ne tine lipiti de sticla lui, privindu-l pentru zeci de minute in sir, contine in primul rand diversitate. Sigur, ne pierdem privirea in formele de relief si peisajul construit, plantele folosite si culorile acestora, pestii care populeaza acvariul, pana aici totul e oarecum normal, chiar si  pentru privitorul care vine in vizita si ne admira acvariul. Insa, diversitatea abia acum incepe. Cand dincolo de pesti si plante, acvariul contine hardscape interesant, diferite specii de melci si goange mici si colorate care misuna in acvariu, facandu-ne sa observam mai cu atentie intregul ecosistem. Aceste vietuitoare colorate care ne populeaza acvariile se numesc creveti de acvariu.

Acvariu cu creveti

Crevetii de acvariu de apa dulce sunt mici animale nevertebrate, colorate, care se hranesc cu ce gasesc prin substrat si cu mancare speciala, iar unele specii mananca si alge. Crevetii sunt rosii, portocalii, albi cu rosi, transparenti, galbeni, verzi, diverse specii cu diverse variante de colorit. Primele specii care au colonizat acvariile noastre erau rosii, respectiv Red Cherry Shrimp, aceasta fiind specia cea mai intalnita si cea mai usor de crescut, neavand nevoi speciale ca alti creveti. Alte specii de creveti au nevoie de anumite valori PH, GH, temperatura. Unele specii de creveti de acvariu se inmultesc foarte usor, in timp ce alte specii sunt aproape imposibil de imperecheat in captivitate.

Compatibilitatea crevetilor

Acvariile pentru creveti pot fi mici daca sunt doar pentru ei, iar daca ii introducem in acvariul comunitar trebuie sa ne asiguram ca speciile de pesti pe care-i avem nu-i vor ataca pe creveti, putem afla acest aspect dintr-un tabel de compatibilitate. Tot un tabel de compatibilitate trebuie sa folosim si atunci cand vrem sa introducem mai multe specii de creveti in acelasi acvariu, deoarece unele specii hibridizeaza, adica in urma imperecherii intre doua specii incompatibile rezulta exemplare anormale si/sau urat colorate. Pretul crevetilor de acvariu este unul decent, care nu reflecta frumusetea si diversitatea pe care aceste vietuitoare ne-o aduc in acvariu.

Descarca lista completa de creveti acvatici care pot fi adusi la comanda de aici.