Alte cichlide

Filtre active

De ce cichlide?

Multi dintre noi am dorit probabil la un moment dat sa ne extindem numarul de acvarii sau sa facem un pas dincolo de acvaristica plantata, si atunci am descoperit cichlidele. Un acvariu cu cichlide este o idee buna indiferent ca vrem sa schimbam CO2-ul, fertilizarea si grija fata de plante, cu pesti frumos colorati si temperamentali sau ca pur si simplu vrem sa ne intoarcem la origini, la acvaristica bazata pe ingrijirea pestilor, si nu pe gradinaritul care s-a dezvoltat in ultimii ani.

Ce acvariu pentru cichlide?

Unele cichlide pot fi introduse in acvariul plantat fara probleme, atata vreme cat le indeplinim niste conditii de baza. Mai ales speciile mici de cichlide ne pot anima acvariile plantate fara probleme. Speciile mai mari insa, au nevoie de acvarii construite special. Aceste acvarii trebuie sa fie mari, spatioase, iar unele specii prefera acvarii lungi si cu inaltimea mica. De cele mai multe ori acvariul trebuie sa aiba nisip, nu pietris (si mai ales nu pietris colturos) pentru ca acesti pesti sunt sapatori naturali si se pot rani in pietris. De asemenea, luptele pentru teritoriu (lupte caracteristice cichlidelor) pot cauza deranjarea hardscape-ului, astfel acesta trebuie bine fixat.

Acvariile de cichlide ofera un adevarat spectacol datorita comportamentului teritorial al acestora, uneori chiar agresiv, dar si datorita coloritului foarte frumos. Multe specii de cichlide au niste culori superbe care uimesc privitorul, ajutand astfel la scopul relaxant, aproape terapeutic al acvaristicii. In concluzie, daca vrem sa ne extindem in alta directie a acvaristicii, putem incerca ramura cichlidelor, fie ca sunt mici, mari, americane sau africane.