Ciclide africane de Tanganyika

Ciclide africane de Tanganyika, de Vanzare - Nevertebrate

Filtre active

 

Ciclide de Tanganyka

 

Daca ne-am decis sa incercam si aceasta latura a acvaristicii, ciclidele africane, avem de ales dintr-o varietate foarte larga de specii cu un colorit viu, puternic, cu comportament teritorial, agresiv, niste pesti foarte activi care se alearga si se ascund oferind un adevarat spectacol ochiului uman.

Acestea sunt ciclide de Tanganyika, provenite din cunoscutul lac african.

Acesta este al doilea ca marime de pe glob, insa este totodata si cel mai lung lac din lume.

 

Biotopul tau de Tanganyika


Acvariile pe care le construim pentru aceste specii trebuie sa aiba un nisip fin, fara pietris cu colturi ascutite, deoarece aceste specii se alearga in lupta lor pentru teritoriu, uneori rascolind nisipul, iar alteori pur si simplu sapa in nisip.

De asemenea pietrele mari care alcatuiesc hardscape-ul e bine sa fie foarte bine asezate, deoarece acesti pesti puternici le pot rasturna in luptele lor.

Bineinteles, un acvariu cu ciclide de Tanganyika nu trebuie sa contina plante decat daca acestea sunt bine ancorate si sunt rezistente.

Acvariul tipic pentru Tanganyika este de preferat sa fie lung datorita faptului ca acesti pesti rapizi inoata mult in lungime, insa acvariul nu este necesar sa fie foarte inalt, din aceeasi cauza.

Pesti colorati foarte viuIn concluzie, pentru a va bucura de un acvariu cu niste pesti de un colorit extraordinar si cu un temperament care ofera un adevarat spectacol, va recomandam popularea acestuia cu ciclide de Tanganyika, al caror pret este mic in comparatie cu avantajele si spectacolul pe care le ofera aceste specii.