Scalari, Angelfish

Scalari, Angelfish, de Vanzare - Nevertebrate

Filtre active

Scalarii – Actori principali

Cu siguranta ne gandim cu totii ce pesti sa integram in urmatorul nostru acvariu. Planificam viitorul acvariu, il construim cu atentie, il echipam cu ce este mai bun, il ciclam, il testam, si ajungem la intrebarea legata de plantare si populare. Toti acvaristii au aceasta dilema, ce facem in acvariul urmator? Cum il plantam? Ce pesti introducem? Ei bine, pariez ca fiecare dintre noi ne-am indragostit si mai rau de acvaristica atunci cand am vazut pentru prima data un biotop amazonian. Acvarii mari, apa maronie, plante multe dar mari si puternice, crengi multe, mult hardscape care ne face sa ne pierdem privirile in acest tablou care recreeaza peisajul de pe fundul amazonului. Si in mijlocul acestui biotop amazonian ce pesti vedem? Sigur, poate un grup de pesti micuti care sunt introdusi tocmai ca sa formeze un grup compact care sa complementeze niste actori principali acvaristici. Acesti actori principali sunt mari, frumosi, fura si acapareaza privirea si se numesc Scalari.

Scalari in acvariu plantat

Scalarii sunt niste pesti majestuosi, eleganti, arata precum niste regi ai acvariului si se poarta la fel. Sunt frumosi, sunt colorati frumos (desigur diferit in functie de varietate) au inotatoare lungi si elegante, iar comportamentul... Comportamentul scalarilor este uimitor. Se misca lent si aristocrat printre plante sau lemne, se retrag usor cand se simt amenintati si ataca fulgerator daca se apropie cineva de teritoriul lor, mai ales in perioada imperecherii. Scalarii nu sunt recomandati pentru acvariile comunitare deoarece tind sa atace speciile mai mici, si in niciun caz nu trebuie sa-i tinem cu creveti. Acestia nu vor avea nicio sansa.

Biotop amazonian cu scalari?

Bineinteles, scalarii pot sta in acvarii plantate, complementeaza excelent coloristica acvariului. Prefera lumina mai putina si spatiu mult pentru inot, si fac destula mizerie datorita marimii. Insa cea mai buna varianta pentru acesti minunati pesti consta in biotopul amazonian. Apa maronie plina de tanin, acida, slab iluminata, exact asa arata zonele din care se trag scalarii, aceste frumoase specimene. Pretul scalarilor este de cele mai multe ori acceptabil. Exemplarele importate din zona amazonului sau inmultite din linii curate sunt putin mai costisitoare, dar merita, deoarece un acvariu cu aceste exemplare este extrem de apreciat de ochii acvaristilor dar si ai privitorilor normali deopotriva.