Rezerve pentru teste de masurarea calitatatii apei din acvariu

Filtre active

Apa de acvariu, testata periodic

Cu siguranta daca la un moment dat am luat decizia construirii sau cumpararii unui acvariu, fie ca acesta era primul nostru acvariu sau era unul nou intre altele, am avut niste calcule de facut. A trebuit sa ne hotaram cat de mare vrem sa fie acest acvariu, ce echipamente sa aiba, si cu ce sa il populam. O decizie importanta a fost cu siguranta cresterea plantelor, si la ce nivel vrem sa o facem. Daca am vrut sa crestem plante simple am putut sa o facem fara CO2 si fara fertilizant. Insa daca am vrut sa crestem plante pretentioase care au multe nevoi, sau chiar plante de dificultate medie dar pe care am vrut sa le crestem sanatos si sa le coloram corect, atunci o sa ne folosim de aditia de CO2 si de fertilizant, iar pentru a le doza intr-o maniera controlata am avut nevoie sa folosim teste de apa pentru acvariu. Iar pentru testarea periodica, daca reactivii acestor teste se consuma sau expira, vom avea nevoie sa folosim rezerve pentru teste de apa.

Testele de apa expira?

Da! Testele functioneaza pe baza unor reactivi chimici care expira. Astfel, chiar daca testam mai rar si consumam foarte putin din reactivi, dupa un anumit timp (inscriptionat pe cutie sau pe sticluta) acesti reactivi expira si trebuie sa-i inlocuim cu altii, iar pentru asta putem achizitiona rezerve teste apa. Acestea sunt seturi care nu mai cuprind si toate ustensilele necesare testarii apei acvariului, ci doar reactivii. Fiecare parametru in parte are o frecventa de testare si fiecare reactiv in parte are o perioada de valabilitate.

Rezerve pentru teste, importante

In concluzie, daca vrem sa avem un acvariu plantat cu plante sanatoase, si daca vrem sa dozam fertilizanti si CO2 in acest acvariu, o sa avem nevoie de teste de apa iar pentru acestea avem nevoie de rezerve teste apa. Pretul rezervelor pentru teste de apa este de obicei destul de mic, mai ales daca punem in balanta importanta acestor rezerve teste apa in acvariul plantat.