Incalzitor acvariu, incalzitor sump

Filtre active

Cum incalzim acvariul?

Sunt convins ca atunci cand am pus la cale pornirea unui nou acvariu, indiferent ca a fost primul acvariu din viata noastra sau ca eram deja la al zecelea acvariu si aveam de gand sa pornim un nou setup, una din intrebarile de baza pe care ne-am pus-o a fost cum gestionam temperatura acvariului. Indiferent de marimea acvariului, ca era un nano, un acvariu mediu sau un acvariu foarte mare de mai multe sute de litri, temperatura in acesta trebuia sa se mentina constanta. Nici stilul acvariului sau continutul acestuia nu a contat, deoarece puteam avea un nano cu creveti, un acvariu nature, jungle, un aquascape cu mult hardscape sau o gradina dutch, temperatura tot trebuia sa fie constanta. Mici diferente au existat cu siguranta in functie de speciile de pesti si plante, fiecare avand o cerinta de temperatura in care prefera sa creasca, iar noi a trebuit sa asiguram acea temperatura. Iar problema cea mai mare pe care am intampinat-o a fost in timpul iernii, atunci cand temperatura in mediul exterior a scazut, temperatura in camera cu acvariul a scazut, deci implicit si temperatura din acvariu a scazut. Pentru a impiedica aceasta scadere care ar fi putut afecta vietuitoarele din acvariu, o solutie la care am putut apela a fost folosirea de incalzitoare interne.

Incalzitor intern, in acvariu

Incalzitorul de acvariu este un echipament acvaristic care este format dintr-o rezistenta care produce caldura cu ajutorul curentului electric, si este asezata in interiorul unui recipient protector, care deseori este din sticla, plastic sau inox. Incalzitoarele interne sunt acelasi lucru, dar izolate bine ca sa poata fi folosite in interiorul acvariului. Incalzitoarele au termostat acvariu care le ajuta sa-si dea seama ce temperatura are apa din acvariu, sa stie cat de mult s-o incalzeasca.

Tipuri de incalzitoare acvariu

Incalzitoarele interne cilindrice din sticla sunt cele mai folosite in acvaristica, si sunt convins ca fiecare dintre noi am avut la un moment dat unul in acvariu. Mai exista incalzitoare interne din plastic sau cauciuc formate din doua parti (una in acvariu si una in afara lui. Intotdeauna a trebuit sa avem la dispozitie un incalzitor intern acvariu, fiecare dintre noi l-am achizitionat cu siguranta printre primele echipamente atunci cand am pornit un acvariu. Pretul incalzitoarelor interne este destul de mic, iar functia pe care acestea o indeplinesc este negresit foarte importanta.