Acvariu apa sarata, Acvariu marin complet echipat

Filtre active

Ce acvariu ne trebuie?

Atunci cand acest microb acvaristic marin ne-a imbolnavit si am luat decizia sa ne integram usor-usor in acest hobby, prima intrebare pe care am pus-o a fost "Ce acvariu imi trebuie?". Dar si daca eram deja mandri purtatori ai microbului si nu eram la primul acvariu, tot a fost nevoie sa decidem ce acvariu ne trebuie, nu-i asa? Deci, indiferent ca era primul acvariu sau al zecelea, indiferent de gradul de expertiza cu care vom face acest acvariu, ca suntem incepatori sau experti, problema alegerii acvariului este aceeasi. Indiferent de marimea acvariului care urmeaza, ca ne facem un nano marin, un acvariu mediu sarat sau un reef imens, tot trebuie sa decidem ce acvariu marin alegem si de unde il luam. De asemenea mai conteaza pretentiile pe care le avem de la acel acvariu, pentru ca daca vrem corali putini si easy si pesti putini, putem alege un acvariu complet din comert, insa daca vrem ceva mai pretentios, aparatura acvariului din comert poate fi subdimensionata si atunci e de preferat sa ne construim singuri acvariul si sa ne achizitionam separat accesoriile. Indiferent de situatie, suntem pusi in fata deciziei de a ne alege un acvariu de apa sarata.

Vrem acvariu gata echipat?

Daca da, atunci putem sa alegem fara probleme un acvariu care este produs de o firma, are o calitate superioara si sticla rezistenta, cu lipituri profesionale. Aceste acvarii marine au filtrare proprie, iluminare proprie, incalzitor, si altele in functie de kitul pe care il alegem. Multe dintre modele au si mobilierul inclus, ceea ce este foarte avantajos. Uneori insa, pentru acvaristii mai pretentiosi este posibil ca aceste acvarii sa nu faca fata, in ciuda calitatii superioare cu care sunt construite, si asta deoarece acei acvaristi pot prefera corali care au nevoie de mai multa si mai calitativa lumina decat ce ofera acvariul din start sau de un curent mai mare. De asemenea o suprapopulare sau o populare cu pesti mai mari poate avea nevoie de o filtrare mai mare decat cea cu care vine acvariul.

Sau ne echipam noi acvariul?

Pentru acele situatii in care acvariile de apa sarata gata echipate din comert ofera siguranta si calitate insa nu ofera chiar tot ce este nevoie pentru acvaristul pretentios, in acele cazuri vom avea nevoie de acvarii marine construite de profesionisti dar echipate de noi insine. Bineinteles, decat sa ne construim noi acvariul sau sa ne cumparam un acvariu gata echipat si sa incepem sa-i suplimentam filtrarea, iluminarea, curentii, etc, cel mai bine cumparam un acvariu construit de profesionisti, de firme de sticlarie sau de magazine de acvaristica, si le echipam noi. Acest acvariu apa sarata poatet sa arate foarte bine si ofere siguranta, iar echiparea sa fie exact ce ne trebuie, fiindca este gandita de noi insine.
In concluzie, inainte de a lua orice decizie trebuie sa ne gandim de ce avem nevoie si ce va contine respectivul acvariu. Pretul acvariilor de apa sarata este destul de bine proportionat cu echiparea lor dar si cu nivelul de siguranta pe care il ofera.