Stea de mare, arici, melci, creveti si crabi de apa sarata

Filtre active

Acvariu marin plin de vietuitoare

Bineinteles, in cariera noastra de acvaristi a existat pentru noi toti acel moment cand am ramas inmarmuriti vazand pentru prima data un acvariu marin, si principala cauza probabil a fost vederea incredibililor pesti de apa sarata. Fie ca eram incepatori si nu mai avusesem un acvariu niciodata, sau fie ca eram deja familiarizati cu acvariile de apa dulce, acvarii plantate, pline de verdeata, biotopuri, cichlide, etc, am fost cu siguranta socati de imaginea incredibila a unui acvariu de apa sarata. Acvariile de apa dulce cu care eram obisnuiti aveau o aparitie normala, contineau zone plantate, lemne, pietre, era un peisaj care (fara sa spun ca era mai putin extraordinar) soca mai putin la prima vedere, in timp ce acvariile marine spulbera orice normalitate si creeaza reactii foarte puternice pentru oameni care le vad prima data in viata. Acvariile de apa sarata (cel putin cele bine realizate) au oferit intotdeauna o imagine spectaculoasa la care a contribuit piatra vie, nisipul frumos, coralii cu forme incredibile, nevertebratele mari si pestii extraordinar colorati care sunt in marea lor majoritate mai frumosi decat cei din acvariile de apa dulce. In plus, acvariile marine beneficiaza de o lumina mult mai rece, ceea ce le confera in aer mai misterios, o claritate, un contrast si un shimmering excelent. Si cu siguranta, printre lucrurile care ne-au atras cel mai mult la acvariile marine au fost vietuitoarele, aceste incredibile vietati care arata foarte bine si care ne fura privirile imediat.

Ce sunt nevertebrate marine?

Trebuie sa incepem prin a mentiona ca in acvariul marin misuna viata la orice pas. Pana si hardscape-ul este practic viu (piatra vie), populat cu tot felul de nevertebrate de la microorganisme pana la alte ganganii mici. Nevertebratele de apa sarata sunt de toate dimensiunile, formele si culorile, iar existenta acestor vietuitoare marine in acvariul nostru aduce un plus de diversitate si creeaza un spectacol pe care-l putem privi pentru ore intregi.

Si ce nevertebrate marine avem? 

Este important sa avem cat mai multe variante, fara sa producem insa o suprapopulare. Iar una din principalele vietuitoare la care apelam este crevetele marin. Crevetii marini sunt niste nevertebrate de apa sarata foarte spectaculoase, mari si frumos colorate. Acesti creveti marini nu doar arata bine, ci fac si alte activitati benefice acvariului de apa sarata. Printre alte vietuitoare marine pe care le putem creste mentionam stelele de mare, melcii de apa sarata si aricii. Pretul vietuitoarelor de apa sarata este de obicei bine proportionat cu aportul de diversitate pe care acestea il aduc in acvariul nostru marin.
 

Descarca lista completa de vietati de apa sarata care pot fi adusi la comanda de aici.