Pompa de apa Wifi Sicce Syncra SDC 7.0 7000l/h
Noua generatie de pompe controlabile SDC Sicce Syncra Pompele Sicce sunt utilizate în întreaga lume si au fost întotdeauna cunoscute ca fiind pompe...
Filtre active
Bispira brunnea - vierme penat Dimensiune comercializata M
Mespilia globulus Red Clasificare:Ordin: Camarodonta Familie: Temnopleuridae Gen: MespiliaAriciul de mare (Mespilia globulus red) are un...
Steaua de mare africana este o pecie de stele de mare din Indo-Pacific ce poate creste pâna la un diametru maxim de 30 cm.Scheletul este...
Brittle Starfish sunt nevertebrate (echinoderme) care traiesc pe fundul marii. Sunt nevertebrate de recif care stau ascunse in timpul zilei si se...
Steaua de mare Linckia laevigata (uneori numita "linckia albastra" sau Steaua albastra) este o specie de stea de mare, care iubeste apele de mica...
Archaster typicus este o specie de stea de mare din familia Archasteridae, cunoscuta si sub numele de steaua de nisip, genul Astropecten. Se...
Ariciul de mare Mespilia globulus, sau aricul de mare cu frac, este o specie de arici tropicali, parte din familia Temnopleuridae, caracterizat...
Heterocentrotus mamillatus, cunoscut sub numele de Arici creion ardezie, Aici creion ardezie rosu sau Arici Creion rosu, este o specie de arici de...
Diadema savignyi este o specie de arici de mare cu spini lungi, care apartine familiei Diadematidae. Numele comune include: arici de mare cu spini...
Linckia multifora este o stea de mare existenta intr-o multutudine de variatii de culori, parte din familia Ophidiasteridae, care se gaseste in...
Sabella spallanzanii este o specie de viermi parosi marini, numiti si policheti, parte din familia Sabellidae. Nume comune includ fanworm...
Viermii Sabellid, numiti adesea Viermii Pamatuf sau Viermii Tubulari Rosii, locuiesc in zonele cu substrat bogat, in zone umbrite, cu moloz, nisip,...
Cuprins:
1. De ce sunt stelele si aricii de mare niste vietuitoare superbe?
2. Care sunt principalele diferente dintre aceste vietuitoare?
3. Ce trebuie sa stim inainte de a achizitiona aceste vietati?
4. De cate tipuri sunt aceste vietuitoare?
5. Cum asiguram un habitat cat mai potrivit pentru acestea?
6. Cum se hranesc aceste vietuitoare?
7. Cum asiguram o ingrijire optima acestor vietati?
8. De ce sa ne alegi pe noi ?
Stelele de mare si arici de mare sunt creaturi fascinante datorita formei si a faptului ca au o multitudine de culori.
Nici un acvariu marin nu este complet fara o stea de mare. Acestea nu doar ca au un aspect placut, ajuta si la intretinerea acvariului.
Spre exemplu, Astropectenpolycanthus misca nisipul si consuma tot ce se gaseste in nisip.
Exista numeroase specii disponibile fiecare cu o combinatie unica de culori. Un lucru fascinant la aceste vietati este ca isi pot regenera membrele cazute sau pe care le pierd datorita pradatorilor.
Un alt tip de nevertebrat unic este ariciul de mare. Si acestia sunt de foarte multe tipuri si este necesar o informare preliminara inainte de a achizitiona si adauga in acvariul marin.
Aricii de mare sunt beneficiu unui acvariu marin deoarece consuma algele si mentin acvariul curat.
Stelele de mare spre deosebire de aricii de mare au de regula 5 brate si fiecare dintre aceste brate este echipat cu pana la 15 000 de mici tuburi pe care le foloseste pentru a se deplasa.
Stelele de mare sunt de asemenea solitare, singurul moment cand pot fi vazute impreuna este atunci cand gasesc o sursa de hrana mai mare.
Arici de mare sunt animale sferice acoperite de spini mobili care au o gura cu 5 dinti cu ajutorul carora se hranesc.
Consuma in mare parte materie vegetala si isi petrec o perioada mare din timp consumand alge si vegetatie marina.
Datorita dintilor ascutiti nu sunt recomandati pentru acvariile construite din acril sau alte materiale plastice..
Inainte de a achizitiona stele sau arici de mare trebuie sa stim ce conditi au nevoie pentru o viata buna si daca afecteaza sau nu vietuitoarele deja prezente in acvariu.
De exemplu unele stele de mare consuma corali iar unii arici de mare pot darama pietrele pe care cresc corali.
Acvariul trebuie sa fie corect amenajat incat sa le ofere tot ce au nevoie, zone de ascuns daca se simt amenintati.
Stelele de mare se misca incet si isi petrec majoritatea timpului cautand hrana deci nu vor fi cea mai activa vietuitoare dintr-un acvariu.
Este important ca un acvariu marin sa functioneze de de cel putin un an inainte de a adauga o stea de mare.
Se cunosc peste 2 000 de specii de stele de mare. Toti membrii au simetrie radiala si pitioare tubulare.
Simetria radiala se refera la faptul ca bratele cresc dintr-un singur punct.
Stelele de mare se impart in mai multe categorii: Brisingide (stele de mare cu 6-16 brate), Notomida(are bratele flexibile), Valvatide(stele de mare cu 5 brate) etc.
Cele mai populare stele de mare intalnite in acvaristica sunt: Asteias amurensis,Protoreaster nodosus, Linckia guildingi, Fromia spp., Linckia laevigata si altele.
Termenul de arici de mare cuprinde aproximativ 950 de specii diferite impartite in 2 subclase si peste 10 ordine.
Cea mai rezistenta specie de arici de mare este Lytechinus variegatus si este cea mai recomandata pentru incepatori.
Aceasta specie este sigura pentru acvariile tip recif. Singura problema pe care o pot crea este de a darama fragmente mici de corali sau pietre si poate fi rectificat usor prin lipirea lor.
De mentionat faptul ca acestia vor consuma cel mai probabil macroalgele ornamentale din acvariu.
Stelele de mare necesita o apa de foarte buna calitate si cu nivelul de nitrati foarte scazuti, preferabil sa nu fie detectabili.
Multe specii ating dimensiuni foarte mari si este important inainte de a cumpara o stea de mare sa ne informam cu privire la specia dorita.
Un alt aspect important este ca unii pesti pot prada aricii de mare sau stelele de mare.
De exemplu triggerfish sunt pradatori naturali ai aricilor de mare.
Stelele de mare de asemenea pot sa fie un pericol pentru aricii de mare.
Stelelor de mare le place sa se joace cu nisipul din acvariu si este recomandat ca acesta sa nu fie foarte ascutit pentru a nu rani aceste vietati fascinante.
Este important sa se verifice filtrul zilnic pentru a nu fi blocat de nisipul antrenat de stelele de mare.
Au orificiul bucal la mijlocul partii ventrale.
Stelele de mare se hranesc cu midii, melci sau alte scoici.
Sunt animale oportunistice si vor profita de orice ocazie se se hraneasca.
Cand hrana este putina sau nu o gasesc se hranesc cu materia organica dizolvata in apa in care traiesc.
In mediul natural stelele de mare au o dieta extrem de variata care difera de la o specie la alta.
Meniul lor poate sa includa: Ciripede, moluste, polipi de corali, detritus, pesti, crabi hermit, midii, stridii, plankton, melci marini, arici de mare, alge si inclusiv alte stele de mare.
Aricii de mare consuma alge, kelp sau alte materii vegetale.
Daca acvariul nu are suficiente alge sau daca mai exista si alti consumatori de alge cum sunt crevetii, se recomanda hranirea cu peleti be baza de alge sau materie vegetala.
Aceste vietati sunt sensibile si pot fi afectate foarte puternic de variatile parametrilor apei sau de anumiti poluanti.
De aceea trebuie sa le asiguram un acvariu marin foarte stabil si cu parametrii corespunzatori care sa nu fluctueze.
Daca dorim un arici de mare, cel mai probabil avem si un acvariu marin si cunoastem deja cum se schimba corect apa intr-un acvariu marin.
Este important pentru aricii de mare sa nu fie deranjati si cel mai important sa nu le fie rupti sau deteriorati spinii cand se utilizeaza un aspirator de substrat.
Un alt aspect important este alegerea corecta a exemplarului.
Cel mai recomandat este inceperea cu o specie rezistenta si mai putin pretentioasa.
De asemenea exemplarele crescute in captivitate sunt recomandate pentru ca sunt obisnuite cu mediul dintr-un acvariu.
Motivul pentru care iti recomandam sa cumperi de la noi este ca avem una dintre cele mai variate oferte de produse si daca esti interesat de ceva anume dar nu se gaseste pe site ne poti contacta pentru a verifica disponibilitatea la furnizorii nostri.