Rabbitfish, Pipefish, Banner fish, Hawkfish, Moray Eels

Filtre active

PeÈ™tele-iepure Siganus Vulpinus (Foxface) este un peÈ™te ierbivor de apă sărată îndrăzneÈ›, cu un temperament paÈ™nic. Această specie este uÈ™or de hrănit È™i de îngrijit È™i are o culoare galben strălucitor, alb È™i negru, care va înviora aproape orice acvariu de apa sarata. Poate cel mai convingător motiv sa ai un astfel de peste in acvariu este apetitul nesățios al acestui peÈ™te pentru alge - chiar È™i (sau mai ales) pentru unele dintre speciile de alge filamentoase (green hair algae, briopsis È™i temutele bubble algae).

Este considerat a fi sigur pentru acvariile cu corali, insa cu precauÈ›ie. Atâta timp cât acest mâncător de alge este bine hrănit, de obicei vor lăsa în pace coralii, scoici È™i alte nevertebrate. PeÈ™tii flămânzi/infometaÈ›i vor ciupi uneori anumite tipuri de corali. Este un peÈ™te relativ uÈ™or de îngrijit. După cum am menÈ›ionat mai devreme, sunt îndrăzneÈ›i È™i sunt extrem de buni la consumul de alge, lucru pe care îl vor face pentru perioade mari de-a lungul zilei. Datorită protecÈ›iei oferite de spinii lor veninoÈ™i, ei pot fi È›inuÈ›i, de asemenea, în configuraÈ›ii numai pentru peÈ™ti, cu specii mai agresive, oferind acestui peÈ™te grozav puÈ›in mai multă versatilitate.

O alta specie fascinanta este Oxycirrhites Typus (Longnose hawkfish) , desi are un caracter paÈ™nic nu sunt consideraÈ›i siguri pentru acvariile de recif, dar asta pentru că au creveÈ›i în meniul lor. Insa din experienta noastra vor lasa in pace crevetii mai mari precum Lysmata amboinensis (Cleaner Shrimp) sau Lysmata Debelius (Fire Shrimp). Cu siguranta dintre speciile de Oxycirrhites Typus (Longnose hawkfish), cu gura sa relativ mică, este cel mai potrivit pentru un acvariu de recif. 

Nu sunt înotători prea buni È™i, prin urmare, stau aproape întotdeauna liniÈ™tiÈ›i pe fund, pe corali sau pe pietre. Motivul este că nu au vezică inotatoare, aÈ™a că acest peÈ™te se va „cufunda” întotdeauna în fund.

Este un peÈ™te care are puÈ›ine probleme cu boli precum ich. Odată aclimatizat în acvariu, este un peÈ™te rezistent. Este inteligent È™i are un caracter aparte. Desigur poate sa va faca bătăi de cap uneori. AÈ™adar, dacă ai loc pentru un acrobat plin de culoare È™i comic în acvariul tău marin liniÈ™tit È™i nu ai crustacee de păstrat, un peÈ™tiÈ™or cu nas lung este un adevărat atu. Cu siguranță este un peÈ™te care îÈ›i atrage atenÈ›ia!

Să sperăm că veÈ›i fi de acord că a avea temuta anemonă Aiptasia în acvariu de recif este de cele mai multe ori o veste foarte proasta. În cazul în care aveÈ›i această problemă, o soluÈ›ie grozavă È™i un peÈ™te interesant de adăugat este Acreichthys tomentosus (Aiptasia eating Filefish), o specie unică de peÈ™te de apă sărată, care este interesant din punct de vedere vizual È™i vă poate ajuta de fapt să scapati de o problemă din acvariu.

Spre deosebire de alÈ›i peÈ™ti de recif care sunt coloraÈ›i vibrant, acesta are mai mult o culoare camuflata, menită să se potrivească cu mediul înconjurător pentru a se integra, mai degrabă decât a ieÈ™i în evidență pe recif. Un fapt interesant este că îÈ™i poate schimba culoarea pentru a se amesteca cu împrejurimile. De fapt, această specie de peÈ™te este atât de priceput să se ascundă de prădători încât îÈ™i poate schimba È™i textura pielii.

Este o specie rezistentă care, în general, se descurcă bine în condiÈ›ii tradiÈ›ionale de acvariu de recif. Desigur, vor fi ca un copil în magazinul de bomboane dacă rezervorul tău se întâmplă să fie acoperit de aiptasia. Un acvariu comunitar liniÈ™tit, cu multă piatra vie, este în general cel mai bun. Poate fi destul de timid când este introdus pentru prima dată. Unii proprietari au observat ca acesta se va concentra asupra dăunătorilor (aiptasia) fără a acorda atenÈ›ie altor surse de hrană, dar odată ce au rămas fără aiptasia, pot fi tentaÈ›i să mănânce corali sau polipi. De asemenea, acesta  va mânca cu lăcomie È™i alte alimente cu carne, inclusiv black worms vii, artemia È™i mysis congelaÈ›i.