Angel Fish

Filtre active

PeÈ™tii din familia Anglefish de apă sărată sunt unii dintre cei mai frumoÈ™i, vibranti È™i activi peÈ™ti pe care îi puteÈ›i adăuga în acvariu marin. Dar nu toÈ›i peÈ™tii inger sunt siguri pentru acvariile cu corali sau potriviÈ›i pentru un acvariu mixt de apă sărată.

Există două grupuri principale de Angelfish de apă sărată: Specie pitică (Dwarf) si Specii mari

Angelsfish ar trebui considerati siguri cu precauÈ›ie atunci cand se doreste integrarea lor in acvariile cu corali. Se recomandă prudență, deoarece unele exemplare individuale din aproape fiecare specie de peÈ™te-înger ar putea ocazional să ciupeasca si sa manance polipi de corali sau mantale cărnoase de scoici. De cele mai multe ori, totul este in ordine, dar există È™ansa ca la un moment dat, orice peÈ™te-înger, să dobândească o afinitate atât de puternică pentru "hrana vie" si aici facem referire la coralii din acvariul tau, încât ar putea fi de fapt incompatibili cu acvariul tau.

Prin urmare, vă recomandăm să urmăriÈ›i îndeaproape un peÈ™te-înger nou introdus in acvariu pentru a vă asigura că nu va atenta la pretiosii corali din bazin È™i, dacă este necesar, să îl scoateti din acvariu. Dar, din nou, aceste probleme ar trebui să fie excepÈ›ia, mai degrabă decât regula. In general, facă menÈ›ineÈ›i indivizii hrăniÈ›i bine È™i îi aclimatizaÈ›i bine la tipurile de hrana dedicate È™i cu putin noroc, ar trebui să nu fie nici o problema.

Speciile de Dwarf Angelfish tind să rămână sub 13 cm în lungime totală, chiar È™i ca adulÈ›i. Astfel, este recomandat un acvariu care are cel puÈ›in 265 de litri de apa, volum net. Cateva specii de Dwarf Angelfish care se incadreaza in aceasta descriere sunt Bicolor AngelfishCoral Beauty Angelfish, Flame AngelfishOrangeback Angelfish

Regal Angelfish este probabil cel mai superb peÈ™te din aceasta familie de Angelfish, cel puÈ›in după părerea noastra, ceea ce este păcat, pentru că este È™i unul dintre peÈ™tii cel mai greu de îngrijit. Creste pana la 26 cm la maturitate si are nevoie de un acvariu cu un volum de apa, minim 680 litri. Dar nici Emperor Angelfish sau Bluegirdled Angelfish, nu sunt mai prejos in ceea ce priveste mixul de culori vibrante si temperamentul.