Ocellaris Clown, Amphiprion Percula, Amphiprion Clarkii

Filtre active

Probabil cu totii am vazut sau macar auzit despre filmul animat „Finding Nemo”, urmat de un alt mare succes în „Finding Dory”, in urma carora un mic personaj din recif a devenit faimos. Desigur, este vorba despre peÈ™tele clovn, mult mai cunoscut sub numele de Nemo.

Acest frumos peÈ™te portocaliu, alb È™i negru care ne-a cucerit inimile, trăieÈ™te în reciful de corali din Asia de Sud-Est, Australia È™i Japonia. Este un peÈ™te atât de complex È™i unic, cu multe aspecte de descoperit despre el.

PeÈ™tii clovn sunt una dintre speciile cele mai potrivite ca pesti de început dintr-o multitudine de motive, printre care rezistenta lor la micile fluctuatii ale parametrilor apei dar cel mai important usurinta hrănirii lor, fiind omnivori.

PeÈ™tii clovn sunt unul dintre cei mai populari peÈ™ti de recif pentru acvariile cu apă sărată. Există multe specii diferite de peÈ™ti clovn din care puteÈ›i alege! Unele arată foarte diferite de altele. Unele sunt mai rezistente decât altele. Și, unii sunt mai docili decât alÈ›ii. Vom discuta despre primele 2 specii, cele mai populare din acest hobby È™i care ar putea fi cea mai bună pentru acvariul dumneavostra.

Cea mai populara specie de clovn este Amphiprion Ocellaris. Ei rămân destul de mici în comparaÈ›ie cu alte specii È™i au, de asemenea, un temperament blând. PeÈ™tele clovn Ocellaris ajunge până la 10 cm în dimensiune È™i il gasim astazi în zeci È™i zeci de combinaÈ›ii de modele È™i culori. Majoritatea peÈ™tilor clovn „designer” pe care îi veÈ›i vedea în acvarii provin, toÈ›i, dintr-un Ocellaris standard. Datorită faptului că suntem crescuÈ›i în captivitate, aÈ™a putem dezvolta aceste modele uimitoare. Cateodata poate dura destul de mult timp pana vor găzdui anemone, în funcÈ›ie de cât timp a fost crescuti în captivitate. Ei tind să-È™i piardă o parte din instinctul de a găzdui, dar unii vor trece direct la găzduire. Sunt pesti omnivori, astfel este uÈ™or să-i inveti sa se hraneasca cu fulgi È™i pelete.

Amphiprion Percula sau True Percula Clownfish, este foarte asemanator cu Amphiprion Ocellaris, astfel nu este de mirare că oamenii ii incurca adesea. AdevăraÈ›ii peÈ™ti clovn Percula au un corp portocaliu cu trei linii verticale albe conturate în negru. Prima linie este chiar în spatele ochilor, a doua prin mijlocul corpului È™i a treia lângă înotătoarea caudală. Fiecare înotătoare a peÈ™telui clovn Percula este conturată în negru în grade diferite. Pentru ai distinge, trebuie să ne uităm la È›epii înotătoarelor dorsale – A. percula are 10 È™i A. ocellaris are 11. De asemenea, aripioarele A. ocellaris nu au contur negru gros. Cresc la aproximativ 11 cm în lungime, femelele fiind mai mari decât masculii. PeÈ™tii clovn Percula sunt considerati a fi semi-agresivi, deÈ™i în general sunt mai "bataiosi" decât peÈ™tele clovn Ocellaris. Într-un acvariu, peÈ™tele tinde să aiba un comportament mai docil atunci când este È›inut fără anemonă, deoarece acest lucru poate declanÈ™a un comportament teritorial. Sunt pesti omnivori, astfel este uÈ™or să-i inveti sa se hraneasca cu fulgi È™i pelete.