Furtune si robineti CO2 pentru acvariu

Filtre active

Acvariu cu CO2, rezultate garantate

Incercand sa urcam urmatoarea treapta in acvaristica plantata, am vrut sa trecem de la plante easy la plante serioase cu cerinte serioase de lumina, fertilizare si CO2. Bineinteles, magazinele din ziua de azi specializate in acvaristica ne-au oferitsisteme complete de CO2 sau posibilitatea de a ne construi propriu sistem cu toate cele necesare.

Accesorii CO2 de calitate

Daca am ales aceasta din urma varianta si am vrut sa ne construim singuri sistemul, la asamblarea lui am sesizat ca avem nevoie de furtune si robineti. Nimic anormal pana aici, insa trebuie sa stim ca furtunele si robinetii pentru CO2 trebuie sa aiba un nivel crescut de calitate, si sa fie special pentru acest gaz folosit atat de des in acvariile noastre, care este un gaz coroziv, sub presiune, ce trebuie transportat in siguranta intre elementele sistemului, pana ajunge in acvariu.

Furtunele, accesorii vitale

Furtunul CO2 trebuiesa fie rezistent la actiunea coroziva a dioxidului de carbon, iar robinetii CO2 trebuie sa fie facuti pentru presiunea la care ii supune acest gaz. Prima problema cu care ne putem intalni atunci cand asamblam pentru prima data un sistem, este scurgerea de CO2. Aceasta scurgere de gaze este periculoasa, si de cele mai multe ori apare datorita folosirii furtunului CO2 neadecvat (uneori se foloseste eronat furtun de aer), sau a folosirii robinetilor CO2 de proasta calitate, care cedeaza si lasa gazul sa se iroseasca in loc sa ajunga in acvariu. Pretul furtunelor si robinetilor CO2 este de obicei foarte mic si nu reflecta importanta acestora, dar daca decidem sa ne asamblam singuri sistemul trebuie sanu uitam sa folosim piese de calitate.