Ambystoma mexicanum gold

Ambystoma mexicanum gold

Nu există nici un review | Scrie un review!
43 67 lei

  • Vietatile se trimit doar in perioadele cu temperaturi peste 10° C noaptea (Aprilie - Octombrie)
  • Vietatile se expediaza in ambalaje termoizolate se folosesc conditioneri pentru prevenirea stresului la transport. Detalii aici.
  • Termenul de livrare la vietatile indisponibile momentan in stoc depinde de disponibilitatea acestora la furnizori. Citeste mai multe aici.
  • Nu se garanteaza acelasi colorit ca si in pozele de prezentare.
  • Nu se garanteaza sexele, decat daca este specificat in mod clar prin acronimele M sau F.
  • Garantia supravietuirii se acorda doar in cazul raportarii deceselor in ziua receptiei coletului cu fotografii deveditoare. Detalii aici.
Adăugare în Lista de produse dorite  Anunţă-mă de noutăţi despre

Caracteristici Ambystoma mexicanum gold

Origine:Mexic (Lacurile Chalco si Xochimilco)
Familie:Ambystomatidae
Comportament:agresiv
Lungime max. (cm):23-30
Temperatura (C):15-21
Aciditatea apei (pH):7.0-7.5
Volum minim (litri):40
Dificultate:medie

Descriere Ambystoma mexicanum gold

Axolotl

Habitat

Aceasta specie este originara din sistemul vechi de canale de apa si lacuri din orasul Mexico. Este nevoie de lacuri adanci (atat canale naturale cat si artificiale) cu vegetatie acvatica abundenta. Plantele sunt necesare pentru a depune oua. Este o specie paedomorfa, traind permanent in apa.
Sunt aproape disparuti din habitatele lor natale, in mare parte datorita introducerii pestilor si a pierderii habitatelor.

Intretinere

Un acvariu de 40 litri poate gazdui un singur axolotl adult, dar datorita cantitatii mari de deseuri produse de aceste creaturi murdare, un acvariu de 80 litri este o alegere mai sigura. Nu ies niciodata din apa, asa ca o suprafata de pamant nu este necesara. Nu este obligatoriu sa umpleti tot acvariul cu apa , dar va fi mai usor sa mentineti parametrii de apa constanti cand acvariul este umplut, asa cum ati face pentru pestii de acvariu. Acvariu trebuie sa fie prevazut cu un capac, care ar trebui sa fie mentinut in permanenta, deoarece se stie ca pot sari din acvariu.

Un filtru va ajuta la mentinerea parametrilor de apa optimi. Cea mai buna alegere este un filtru extern de tip canistra, dar asigurati-va ca orificiul de iesire a apei din acvariu este dotat cu o spary bar sau alta metoda de distributie a fluxului. Acest lucru este necesar deoarece acestia nu tolereaza fluxul distinct/direct de apa. Exemplarele care traiesc intr-un flux de apa puternic unidirectional timp de cateva luni, vor elimina alimentele si vor dezvolta boli legate de stres. Lipsa poftei de mancare si a branhilor inclinate in fata sunt, de obicei, un semn al stresului din cauza fluxului prea mare de apa.

Ca si marea majoritate a amfibienilor, Ambystoma nu necesita iluminare si, intr-adevar pote fi timid daca este tinut sub iluminare puternica, desi  se poate adatapta daca le frunizati cateva locuri in care sa se poata ascunde (cum ar fi pesterile , lemn, plante etc.). Iluminatul este in general pentru placerea noastra de vizionare si in beneficiul plantelor de acvariu. Alegeti un bec cu spectru compatibil cu plantele, cum ar fi cele vandute pentru pesti de apa dulce. Retineti ca corpurile de iluminat genereaza adesea o cantitate mare de caldura in exces si acest lucru poate fi in detrimentul Ambystomelor.

Temperaturile pana in 21 de grade Celsius sunt bine tolerate. Temperaturile de peste 24 de grade Celsius vor conduce invariabil la stresul termic, pierderea apetitului si moartea. Daca nu puteti oferi temperaturi pe tot parcursul anului sub aceasta limita, Ambystoma mexicanum nu este animalul ideal pentru dvs. Daca totusi doriti sa aveti un Ambystoma, dar aveti probleme de temperatura ridicata, luati in considerare cumpararea unui cooler pentru perioadele mai calde ale anului.

Substratul ideal pentru Axolotl este nisipul. Axolotlii au un obicei prost de ainghitii obiecte ce ar putea sa le incapa in gura daca acestea sunt disponibile in acvariu, de aceea pietrisul nu este deloc recomandat. Acest lucru poate duce la blocarea intestinului si pana la urma la moartea exemplarului. Daca totusi doriti sa utilizati pietris, luati in considerare unul pietricele mari.

Nu au aproape deloc oase in corpul lor, mai ales cand sunt tineri. O mare parte din scheletul lor este alcatuit din cartilaje.Sunt delicati, cu corp moale si piele permeabila. Ca atare, nu ar trebui sa fie manipulati decat daca este absolut necesar (sunt dificil de prins intr-o plasa). Daca utilizati o plasa pentru a muta un exemplar, evitati plasele cu ochiuri care ar putea sa raneasca degetele Axolotlului. Utilizati o plasa moale si foarte fina.

Dieta

Hrana de baza pentru ei sunt ramele si hrana congelata (bloodworms). In dieta lor puteti include creveti congelati din supermarket (gatiti) si bucati de carne de vita si de pui. Evitati hrana vie, cum ar fi pestii, din cauza riscului de transmitere a parazitilor si a bolilor - sunt vulnerabili la multe boli ale pestilor si paraziti. Alimente grase trebuie evitate.
Asa cum este cazul majoritatii salamandrelor, acestia nu au nevoie de suplimente de vitamine si minerale si, intr-adevar, ar fi greu ca acestea sa se administreze unui animal acvatic.

Comportament si compatibilitate

Exemplarele tinere au tendinta de a musca picioarele si branhiile semenilor lor, asa ca ar trebui pastrati impreuna doar daca sunt hraniti bine si li se ofera suficient spatiu. Exemplarele mai mari de 5 cm tind sa fie o achizitie mai sigura, iar adultii rareori vor avea altercatii. Contrar sfaturilor unor surse, nu sunt animale sociale. Pastrarea mai multor exemplare in acelasi acvariu este pur si simplu pentru placerea personala si pentru reproducere.

Datorita tendintei de a ciupii, pestii nu trebuie tinuti cu Axolot.Este recomandat sa fie tinut intr-un acvariu ca singura specie.

Dimorfism sexual

Dimorfismul sexual este greu de distins pana la varsta de un an. Cu toate acestea, femelele au in general un aspect mai rotunjit, cu un cap "rosu". Masculii sunt in general "subtiri", cu o inaltime considerabil mai mare in regiunea cloacala.

Reproducere

Se reproduc relativ usor. Exemplarele mature pot fi sexate cu usurinta, deoarece masculii vor avea o cloaca umflata, in timp ce femelele vor avea o cloaca mai fina si mai putin pronuntata.

Reproducerea poate fi declansata accidental daca sunt tinuti intr-un subsol sau intr-o alta incapere in care temperatura variaza pe tot parcursul anului. Acest lucru se poate face si artificial prin scurtarea fotoperioadei, in acelasi timp cu usurinta prin ridicarea temperaturii, urmata de aducerea temperaturii inapoi si cresterea din nou a fotoperioadei. Unii prefera sa pastreze o perioada de timp o singura pereche si apoi sa-i introduca intr-un alt bazin, mai rece, pentru reproducere.
Odata declansata , masculul va depozita spermatofori, pachete mici de sperma, pe care femela o va ridica cu cloaca (cu un ajutor din partea masculului). Mai tarziu va pune ouale fertilizate pe plante (reale sau false). in acest moment, ouale ar trebui sa fie mutate intr-un bazin de crestere si adultii ar trebui sa fie indepartati. Dupa 2 pana la 3 saptamani (in functie de temperatura), ouale vor ecloza si puii ar trebui tratati asemenea puilor de peste. Acestia necesita hrana vie, cum ar fi Daphnia si Artemia. Pe masura ce cresc, hrana lor trebuie sa se schimbe pentru a se potrivi cu dimensiunea gurii si corpurilor lor. Pe parcursul intregii perioade, calitatea apei este vitala!

Galerie video: 

Ce au spus altii despre Ambystoma mexicanum gold

Nu există nici un review | Fii primul care scrie unul!

Cod furnizor: 9231

  Coş cumpărături  
0 produse
   
  Producători  
   
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Ambystoma mexicanum gold.
Copyright © 2008 - 2018 Nevertebrate.ro