Planta acvariu Ceratopteris Thalictroides Aquaflora
    • Planta acvariu Ceratopteris Thalictroides Aquaflora
    • Planta acvariu Ceratopteris Thalictroides Aquaflora

    Planta acvariu Ceratopteris Thalictroides Aquaflora

    Aquaflora
    21,53 lei
    Cantitate
    Produsul nu mai este disponibil pentru vanzare.
    0 recenzii

    Ceratopteris thalictroides este o feriga amfibie care se gaseste în multe regiuni tropicale ale lumii în apele putin adânci si prefera pamantul noroios al zonelor inundabile, cum sunt plantatiile de orez. În unele regiuni tropicale din Asia, frunzele emers ale acestei specii sunt folosite ca legume. Specia contine multe forme locale, iar în acvatica, sunt frecvente varietatile cu frunze submerse mai grosiere sau mai fine. Specia este cunoscuta în hobby de mai multi ani, de asemenea, sub sinonimul Ceratopteris siliquosa, precum si sub denumirea indigena al zonelor din care provin, feriga Indiana, feriga oriental, etc

    Este o planta cu o crestere foarte rapida si este cultivata de obicei ca planta plutitoare la suprafata apei, la fel ca toate celelalte specii de Ceratopteris. Pestii labirint (de exemplu pestii Betta) o accepta cu bucurie pentru construirea cuiburilor lor cu bule si ofera puilor locuri minunate de ascuns. Cu toate acestea, atunci când este plantata în substrat, creste si mai bine. C. thalictroides formeaza tufe mari, cu frunze fine, de culoare verde deschis. Deoarece necesita mult spatiu, este cel mai bine plantat în acvarii mari, ca planta solitara.In acvarii mici, deschise, poate iesi din acvariu si sa formeze frunze de suprafata foarte frumoase. 

    Cerintele sale nu sunt greu de îndeplinit; intensitatile de lumina medie si concentratiile de CO2 sub 20 mg/l sunt suficiente, cu toate acestea, feriga va creste mai bine sub lumina intensa, cu aditie CO2 si apa bogata în nutrienti.

    Propagarea acestei plante se face relativ usor prin taierea frunzelor mai vechi si lasarea lor sa pluteasca la suprafata apei. De asemenea ea formeaza plantute în santurile dintre lobii frunzelor mai vechi, ca si alte specii Ceratopteris, însa, în numar mai mic. 

     

    Informatii planta 
    Tip:Rozeta
    Origine:Asia
    Ritm de crestere:Rapid
    Inaltime:15 - 30+
    Lumina:Medie
    Nivel CO2 :
    Slab (< 6-14 mg/L) - Mediu (6-14 mg/L)
    Dificultate: Usoara

     

     

     

     

    Nou
    020308

    Referinte specifice

    cod bare EAN13
    020308
    Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.