Muschi acvariu Taxiphyllum barbieri in vitro Aquaflora
  • -25%
  • Muschi acvariu Taxiphyllum barbieri in vitro Aquaflora
  • Muschi acvariu Taxiphyllum barbieri in vitro Aquaflora

Muschi acvariu Taxiphyllum barbieri in vitro Aquaflora

Aquaflora
32,13 lei
24,10 lei- 25%
Cantitate
Produsul nu mai este disponibil pentru vanzare.
0 recenzii

Taxiphyllum Barbieri (Java Moss) este cel mai popular si cel mai raspandit muschi de acvariu. Nu este deloc exigent în ceea ce priveste parametrii apei si intensitatea luminoasa, dar arata cel mai bine în conditii de lumina puternica si un aport bun de nutrienti.

Odata adaptat, T. barbieri creste în diverse conditii, poate tolera temperaturi de pâna la 30 ° C, cu toate acestea, în apa mai rece de aproximativ 24 ° C creste mai repede si pare mai sanatos. Desi are o crestere mai compacta si mai bogata, sub intensitati mai mari de lumina, sub o intensitate luminoasa mica creste mai întunecat si mai rar. Fertilizarea lichida si aditia de dioxid de carbon (CO2) ajuta in dezoltarea sa, dar nu sunt necesare. Cu toate acestea, daca preferi un muschi luxuriant, cu aspect sanatos, cu o crestere puternica în acvariu, ar trebui sa ai în vedere cel putin utilizarea unui fertilizant pe baza de fier (Fe).

Este un muschi cu crestere accelerata, ce se ataseaza rapid de toate suprafetele prin filamente asemanatoare cu radacinile, ceea ce îl face un muschi ideal pentru accentuarea zonelor de hardscape sau pentru ascunderea echipamentelor tehnice din acvariu. Acesta poate fi atasat relativ usor folosind un fir de bumbac (Fir legare moss ADA Moss Cotton) care se topeste în cele din urma lasând muschiul atasat, cu fir de pescuit (nailon), cu Element fixare moss si plante pe decoruri ADA Wood Tight  sau chiar lipit folosind un adeziv special (Dupla PlantFix liquidSeachem Flourish Glue).  De asemenea, este posibil sa formezi un covor frumos de muschi în prim-planul acvariului, chiar daca intensitatea luminii este scazuta.

Rata de crestere a acestui muschi de acvariu este destul de mare. Prin urmare, trebuie tuns din când în când folosind o foarfeca pentru a mentine un aspect compact. În caz contrar, s-ar putea forma pe dedesubt zone moarte, daca nu ajunge suficienta lumina la straturile inferioare ale muschiului, ceea ce ar determina muschiul sa se desprinda de pe piatra sau de lemn.

Incercati sa îndepartati imediat din acvariu bucatile de muschi obtinute in urma taierii, puteti face asta prin schimbul de apa, sifonând zona în timp ce taiati muschiul. În caz contrar, bucatile taiate se pot raspândi prin acvariu si pot avea un impact negativ asupra compozitiei, crescând în locuri neasteptate.

Este, de asemenea, o excelenta ascunzatoare pentru icrele si puii de pesti. Muschii au câstigat in popularitate, ca urmare a "boom-ului" pasionatilor de creveti, nu numai ca ofera protectie, ci si o masa bogata, întrucât sunt o "casa" excelenta pentru diverse microorganisme si detritus.

O nota importanta - nu introduceti niciodata pesti mâncatori de alge cum sunt Crosochoilus Siamensis (SAE) în acvariu cu muschi, deoarece muschiul poate deveni in scurt timp masa lor preferata. 

 

Informatii planta 
Tip:Muschi
Origine:Asia
Ritm de crestere:Rapid
Inaltime:3-10+ cm
Lumina:Slaba-Medie
Nivel CO2 :Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara

 

 
*Plantele In-Vitro sunt cultivate în conditii de laborator, fara alge si melci, pot fi pastrate în cutie saptamâni înainte de plantare. Va rugam sa nu deschideti niciodata cutia înainte de utilizare, deoarece mediul steril poate fi contaminat si calitatea produsului se poate deteriora rapid. Clatiti bine jeleul (cele aflate in mediu lichid nu necesita clatire) si scurtati capetele radacinilor înainte de plantare. Planta poate fi separata în portiuni mai mici înainte de plantare.
Nou
8712001017087

Referinte specifice

cod bare EAN13
8712001017087
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

8 alte produse in aceeasi categorie: