Ce alga a aparut in acvariul meu?

Ce alga a aparut in acvariul meu?

Categorie : Alge in acvariu
star
star
star
star
star

In orice acvariu, la un moment dat de-a lungul evolutiei sale pot aparea algele. Existenta lor este normala, insa atunci cand ne deranjeaza vizual si cand incep sa consume nutrientii in defavoarea plantelor, este momentul sa le eradicam.

De cele mai multe ori, aparitia unei alge inseamna un surplus, o lipsa sau un dezechilibru al nutrientilor in acvariu. Conform axiomei “pentru a tine algele deoparte trebuie sa tratam cauza acestora, nu efectul lor”, rezultatele sunt doar temporare cand folosim un algicid, iar solutia de durata consta in identificarea algei, aflarea dezechilibrului care o cauzeaza, si reglarea acestuia intr-un acvariu care este un mediu complet controlat.

In acest scop, site-urile si portalurile acvaristice au gandit enciclopedii de alge, algae-findere cu fotografii si informatii despre fiecare alga, dar si cu sfaturi de eradicare. Cele mai bune surse de informare sunt:

  • Aquaticscape – Un rezumat al algelor, cu metode de indepartare si de control, de George Booth;
  • James Planted Tank – Un alt rezumat foarte bine structurat, marca ThePlantedTank;
  • Tropica – Sfaturi de identificare si control pentru diferite alge, de la Tropica;
  • Bubble's Aquarium – O excelenta enciclopedie a algelor pusa la dispozitie de vestita echipa de aquascaperi;
  • AquaHobby – Pe langa un plant-finder excelent, acest portal ne ofera si o lista de alge cu modalitati de indepartare a acestora.

Este foarte important ca algae-finderul pe care-l folosim sa ne puna la dispozitie fotografii lizibile ca sa putem diferentia algele cu care ne confruntam. Multe alge seamana aparent, dar se trateaza diferit, de aceea e vital sa identificam corect alga inainte de a lua masuri spre eliminarea acesteia.

Mai citeste

Te rog sa te loghezi pentru a evalua acest articol