Brachygobius xanthozona
  • In stoc
  • Brachygobius xanthozona

Brachygobius xanthozona

12,18 lei
La comanda
Dimensiune
  • 2-2.5 cm 12,18 lei
  • 1-2 cm 10,35 lei
Cantitate
La comanda

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 8.

Bumblebee goby

Habitat

Traieste atat in apa dulce, cat si in cea salmastra si in general, se limiteaza la zonele de coasta, inclusiv mlastinile de mangrove, estuarele si fluxurile de maree. Substratul tinde sa fie compus din mal, nisip si namol acoperit cu material organic, cum ar fi frunze, radacini de mangrove si lemne.

Unele populatii traiesc in habitate de mlastina cu turba unde apa are culoarea ceaiului, aciditate foarte scazuta, conductivitate minima si duritate neglijabila.

Intretinere

Furnizati o multime de locuri unde sa se poata ascunde, pentru a permite indivizilor mai slabi sa scape de atentia continua din partea pestilor dominanti.
Nisipul de coral sau chiar coral poate fi amestecat in substrat pentru a actiona ca un tampon, dar daca este necesar se poate aduga o sare marina la doza de aproximativ 2 grame pe litru.

Filtrarea nu ar trebui sa fie puternica, o instalatie cu burete bolborositor este ideala.

Dieta

Hrana vie, cum ar fi Artemia, Daphnia, etc., ar trebui considerate esentiale, desi unele specimene vor invata sa accepte alternative inghetate. Hrana uscata este in mod normal ignorata.

Comportament si compatibilitate

Nu este un peste ideal pentru un acvariu comunitar si cel mai bine trebuie pastrat intr-un acvariu ca singura specie.

Desi masculii, in special, sunt teritoriali unul fata de celalalt, un grup de 6 sau mai multi ar trebui sa fie achizitia minima, deoarece atunci cand sunt in numar mai mare, agresiunea este imprastiata intre indivizi plus pestii sunt mai indrazneti si prezinta un comportament mai natural.

Dimorfism sexual

Femelele mature sunt adesea mai rotunjite decat masculii, in special atunci cand sunt gravide.

In conditii de reproducere masculii iau o tenta rosie, barele intunecate de pe corp devenind mai palide, in timp ce prima bara galbena la femele devine mai stralucitoare.

Reproducere

Aceasta specie se reproduce in pesteri mici, se pot folosi vase mici de flori, tuburi ceramice, cochilii de melci sau canistre de plastic.
Se va selecta un singur mascul, urmand sa fie introdus in preajma unuei femele din apropiere pana cand va gasi un partener receptiv. Aproximativ 100-200 de oua vor fi depuse in pestera, dupa care femelele se indeparteaza, lasand masculul sa le pazeasca.Perioada de incubatie este de 7-9 zile.

Odata ce puii inoata liber, necesita alimente microscopice, cum ar fi Paramecium sau Brachionus, pana cand este suficient de mare pentru a accepta nauplii de Artemia si altele asemanatoare.

 

Nou
9016
2 Produse

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 8.

Review-uri Toate reviewurile

Sumar

4.5

star star star star star_half

(2 Review-uri)

Sorteaza dupa calificative

Nu poti lasa un review pentru ca nu este logat ca si client

Autentificare / Inregistrare
Calificativ
star star star star star
24-11-2015

Am revenit dupa 1 luna si ceva de la achizitia lor, din fericire am reusit sa-i fac sa manance rame :D, cu ala micu am avut putin probleme ca nu le prea putea inghiti dar incet incet creste si incepe sa se descurce fara dificultati...sunt sanatosi si destul de rezistenti la medicamente, schimbari de parametri din cate am observat si cel mai important sunt foarte foarte frumosi :)

    Calificativ
    star star star star star_border
    13-10-2015

    Au ajuns in regula, unul destul de marisor si unul mic si cu partea din spate rosie (nu stiu din ce cauza). Ideea e ca nu mananca decat hrana vie, daca nu misca nu baga in seama, deocamdata mi-au mancat cativa creveti si asta a ajutat sa nu-i pierd insa nustiu ce ma fac duoa ce nu mai am creveti, probabil o sa ii privesc in timp ce mor pt ca alta alternativa n-am prea gasit. :(