Dennerle Ranunculus inundatus In-Vitro
 • In stoc
 • Dennerle Ranunculus inundatus In-Vitro
 • Dennerle Ranunculus inundatus In-Vitro
 • Dennerle Ranunculus inundatus In-Vitro
 • Dennerle Ranunculus inundatus In-Vitro

Dennerle Ranunculus inundatus In-Vitro

34,90 lei
Expediere imediata
Cantitate
2 recenzii

Ranunculus inundatus provine din Australia si creste 5-10 cm inaltime. Exista mai multe specii si variante de Ranunculus. Aceasta specie se caracterizeaza prin forma sa compacta si radacinile distinse, adanc impamantenite.

La fel ca speciile Hydrocotyle si Marsilea, Ranunculus inundatus formeaza lastari, fie in substrat, fie taratori de-a lungul suprafetei substratului, pe nodurile carora sunt localizate tulpinile frunzelor verticale si radacinile. 

Pentru a creste la potentialul sau maxim, R. inundatus are nevoie de multa lumina. In conditii de lumina slaba cresterea este inhibata si formeaza tulpini lungi cu frunze mai late, ceea ce ii confera un aspect general mai putin atractiv. La fel ca majoritatea plantelor care necesita lumina puternica, aceasta are nevoie de aditie CO2 (aprox. 30 mg/l ) si fertilizare bogata in nutrienti (macronutrienti si micronutrienti). Aceasta planta pare sa nu fie exigenta, adaptandu-se la o gama larga de duritate a apei si valori ale pH-ului.

Spre deosebire de multe plante stem, unde culoarea frunzelor se schimba cu conditii variabile, frunzele acestei plante raman de culoare verde deschis. 

Chiar daca R. inundatus are nevoie de mult timp pentru a se adapta la noile conditii din acvariu (aceasta poate dura oriunde de la cateva saptamani la o luna), odata adaptata va creste foarte bine. Va produce un numar mare de lastari laterali, care pot acoperi intregul prim plan al acvariului foarte repede. 

Cu rabdare si iluminare adecvata, R. inundatus se propaga prin trimiterea alergatorilor din rizom, creand noi structuri de frunze pe masura ce se raspandeste. Acesti noi lastari pot fi taiati si replantati pentru se dezvolta plante noi, autonome.

R. inundatus poate fi folosit intr-un aranajemant fie ca planta de mijloc sau de prim plan, fiind o alegere excelenta daca este folosit pentru a accentua un punct focal. Daca este plantata in acvarii cu o iluminare mai scazuta, aceasta planta ar trebui sa fie folosita in partea din mijloc al aranjamentului, astfel incat tulpinile mai inalte sa poata fi ascunse cu plante de prim-plan. 

Adesea, dupa perioada initiala de adaptare, cresterea poate fi rapida. Tunderea regulata a alergatorilor (lastari laterali) si subtierea ocazionala a unui grup de plante, va ajuta la mentinerea formei si efectului compact.

 

Informatii planta:  

 • Tip: Stem
 • Origine: Austraila
 • Ritm de crestere: Mediu
 • Inaltime:5 - 5+ cm
 • Lumina: Medie -  Puternica
 • Nivel CO2 : Mediu (6-14 mg/L) - Ridicat (15-25 mg/L)
 • Dificultate: Medie

 

*Plantele In-Vitro sunt cultivate in conditii de laborator, fara alge si melci, pot fi pastrate in cutie saptamani inainte de plantare. Va rugam sa nu deschideti niciodata cutia inainte de utilizare, deoarece mediul steril poate fi contaminat si calitatea produsului se poate deteriora rapid. Clatiti bine plantele de jeleul in care sunt crescute (cele aflate in mediu lichid nu necesita clatire) si scurtati capetele radacinilor inainte de plantare. Planta poate fi separata in portiuni mai mici inainte de plantare.

Nou
4001615300673
3 Produse

Fisa tehnica

Dificultate
Incepator
Mediu
Culoare
Verde
Temperatura
23 - 28 C
Rezistenta
Rezistent
Experienta
Incepator
Inaltime
5 - 15 cm
< 5 cm
Viteza de crestere
Medie
Lumina
Medie
Puternica

Referinte specifice

cod bare EAN13
4001615300673
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.