Masa acvariu, Mobilier acvariu, Suport pentru acvariu

Filtre active

Cuprins:

De ce este foarte important mobilierul pentru acvariu?

Care sunt avantajele mobilierului pentru acvariu?

Cum alegem un mobilier potrivit pentru acvariul nostru?

Din ce materiale poate sa fie confectionat mobilierul pentru acvariu? 

Pe ce punem acvariul?

Ce greseli sa evitam pentru a nu deterioara mobilierul?

Cum intretinem corespunzator acest tip de mobilier?

De ce sa ne alegi pe noi?

 

De ce este foarte important mobilierul pentru acvariu?

 

Mobilierul pentru acvariu este foarte important.

Acesta preia toata greutatea acvariului si o transfera podelei.

Daca mobilierul este instabil sau daca nu este plan exista riscul de a deteriora acvariul si poate duce inclusiv la dezlipirea lui.

 

Care sunt avantajele mobilierului pentru acvariu?

 

Mobilierul pentru acvariu nu este un mobilier ca oricare altul.

Acestea sunt special proiectate pentru a rezista greutati acvariilor, care pot ajunge si la cateva sute de kilograme.

Pe langa greutatea la care standurile le suporta, acestea sunt prevazute si cu cu gauri speciale pentru a ghida cablurile si furtunurile de la echipament. 

 

Cum alegem un mobilier potrivit pentru acvariul nostru?

 

Mobilierul trebuie ales in functie de dimensiune acvariului.

Acestea au dimensiunile standard pe care le au si acvariile.

De exemplu pentru un acvariu de 60X30 cm exista standuri de 60X30 cm.

Singurul aspect care trebuie luat in considerare este inaltimea la care se doreste amplasarea acvariului si modelul sau culoarea dorita.

 

Din ce materiale poate sa fie confectionat mobilierul pentru acvariu?

 

Acestea pot fi confectionate din diferite tipuri de materiale, cel mai uzual este lemnul dar pot fi realizate si din metal sau chiar si sticla.

 

Pe ce punem acvariul?

 

Nu-l putem pune oriunde, avem nevoie de un mobilier special.

Dar s-o luam cu inceputul.

Daca acest microb acvaristic abia ne-a imbolnavit si am luat decizia sa ne integram usor-usor in acest hobby, prima intrebare pe care am pus-o a fost "Ce acvariu imi trebuie, si pe ce il asez?".

Dar si daca eram deja acvaristi de ceva vreme si nu eram la primul acvariu, tot a fost nevoie sa decidem ce acvariu ne trebuie si pe ce il asezam, nu-i asa?

Deci, indiferent ca era primul acvariu sau al zecelea, indiferent de gradul de expertiza cu care vom face acest acvariu, ca suntem incepatori sau experti, problema alegerii acvariului este aceeasi.

Indiferent de marimea acvariului care urmeaza, ca ne facem un nano pentru creveti, sau poate construim un acvariu mediu pentru un aquascape nature, sau chiar un mega-acvariu pentru o gradina olandeza colorata, tot trebuie sa decidem ce acvariu alegem si de unde il luam.

Conteaza totusi si continutul acvariului, pentru ca la un nano plantat sau la un acvariu mediu nature, este foarte indicat sa folosim sticla ultra, pe cand la un acvariu mai mare sau la un biotop putem renunta la acest lux, alegand un acvariu din geam normal.

De asemenea mai conteaza pretentiile pe care le avem de la acel acvariu, pentru ca daca vrem plante putine si easy si pesti putini, putem alege un acvariu complet din comert, insa daca vrem plante mai pretentioase sau pesti mai multi, aparatura acvariului din comert poate fi subdimensionata si atunci e de preferat sa ne construim singuri acvariul si sa ne achizitionam separat accesoriile.

Indiferent de situatie, a fost nevoie sa decidem ce fel de acvariu ne trebuie, moment la care am descoperit o a doua intrebare: pe ce punem acvariul?

Atunci am descoperit ca avem nevoie de mobilier pentru acvarii.

Mobilierul acvariului tau

Bineinteles, daca am ales un acvariu complet de firma, exista o mare probabilitate ca acesta sa fi venit direct cu mobilier, insa multe vin si fara.

Pentru acelea, ne trebuie o masa acvariu sau alta forma de mobilier acvariu.

Cu atat mai mult daca ne-am construit singuri acvariul sau daca l-am achizitionat de sine statator si am planificat sa-l echipam singuri, cu atat mai mult am avut nevoie de mobilier acvarii.

Avem bineinteles nevoie de un suport acvariu rezistent, care sa fie construit cu multa atentie, si sa ne ofere siguranta.

N-am vrea ca masa de acvariu sa se rupa si sa se distruga acvariul, ba chiar sa mai si inundam, nu?

Suportul de acvariu – important!

Cu siguranta corpul acvariului trebuie sa fie ferm construit si sa reziste la o greutate mai mare decat a acvariului.

Atunci cand alegem mobilier acvarii trebuie sa tinem cont de faptul ca in viitor poate vom face cate un reset, iar noile setupuri pot fi mai grele decat actualul, pot contine mai multe pietre, etc.

In concluzie, masa acvariului sau standul de acvariu trebuie achizitionat fara compromisuri, iar pretul mobilierului de acvariu este de obicei bine proportionat cu calitatea acesteia, iar importanta ei este de netagaduit.

 

Ce greseli sa evitam pentru a nu deterioara mobilierul?

 

Trebuie evitate loviturile sau socurile asupra mobilierului pentru a nu fi deteriorate si a nu afecta structura de rezistenta.

De asemenea se recomanda evitarea pe cat posibil a contactului cu apa daca acestea sunt realizate din lemn sau metal chiar daca acestea au fost tratate impotriva acesteia. 

 

Cum intretinem corespunzator acest tip de mobilier?

 

Mobilierul trebuie curatat regulat si verificat de posibile daune aparute in urma degradarii in timp.

 

De ce sa ne alegi pe noi?

 

E simplu, avem cea mai variata gama de produse, iar daca doresti un produs care nu apare pe site putem verifica daca il putem adauga in catalogul nostru.