Poecilia reticulata Guppy, Poecilia wingei Endler

Poecilia reticulata Guppy, Poecilia wingei Endler - Nevertebrate

Filtre active

Guppy (Poecilia reticulata) este unul dintre cei mai populari pesti ai acestui hobby. Majoritatea incepatorilor au pornit pe drumul acvaristicii cu cateva exemplare din acest superb peste. Din cauza infatisarii lui foarte colorate, dimensiunilor reduse si usurintei cu care se intretine si reproduce este foarte apreciat in lumea acvaristilor.

Fiind un peste preferat de incepatori si de dimensiune mica, multi cumparatori au tendinta de a suprapopula acvariile. Pentru a evita acest lucru se recomanda ca fiecarui exemplar de guppy sa-i fie alocat un spatiu de 5l de apa, asta insemnand ca intr-un acvariu de 30l nu vom putea pune mai mult de 6 guppy.

Guppy sunt pesti pasnici si nu ar trebui asociati cu alte specii mai temperamentale sau agresive. Cei mai buni colocatari pentru guppy sunt tot viviparii cum ar fi Platy (Xiphophorus maculatus), Moly (Poecilia sphenops) sau Xipho (Xiphophorus helleri) sau Characidaele (ex: neonii). Sunt pesti diurni si isi desfasoara activitatea atat in partea de mijloc cat si in partea de sus a acvariului. 

Femelele sunt mai mari si mai fad colorate, fara innotatoare voalate, iar masculii prezinta de obicei innotatoare voalate, culori stridente de diferite forme si combinatii, precum si un corp de dimensiuni mai mici.

Hrana acestor pesti in mediul natural este compusa din diferite larve si insecte mici, insa in captivitate se hranesc foarte bine cu fulgi, granule, precum si cu hrana vie recoltata dintr-un mediu controlat.

Inmultirea lor este printre cele mai usoare din cadrul acvaristicii, femelele nascand o data pe luna, fiind astfel foarte prolifici. Femela naste puii vii care imediat ce sunt expulzati, incep sa innoate prin acvariu.