Skimmere pentru iazuri si ponduri

Skimmere pentru iazuri si ponduri (0 produse)

Sorteaza dupa:
  • Nu există nici un produs în această categorie.

Skimmer de suprafata la iaz

Atunci cand au vazut pentru prima data un iaz splendid si construit ca la carte, majoritatea oamenilor au fost impresionati  de frumusetea acestuia. Sincer, nici nu este nevoie sa fii acvarist sau sa ai o pasiune speciala pentru acest subiect ca sa te indragostesti imediat de ideea unui iaz si ca sa-ti doresti unul. Si cu siguranta multi acvaristi s-au gandit uneori la faptul ca urmatorul pas dupa ce au facut acvaristica la un nivel (si volum) destul de mare, ar fi sa treaca la categoria Iazuri si Ponduri. Fie ca suntem acvaristi incepatori si abia am fost virusati de acest hobby, sau ca suntem acvaristi cu experienta de multi ani, subiectul iazurilor ne fascineaza. De ce oare? In principiu probabil datorita faptului ca iazul este practic un acvariu imens, iar sa facem acvaristica la acest nivel pare o provocare incredibila. De asemenea, alt motiv poate fi faptul ca aceste iazuri si ponduri sunt afara, in aer liber, reprezentand astfel o veriga de legatura intre acvaristica pe care o practicam in acvariile noastre din casa, si raurile si lacurile in care se intampla realitatea acvatica si de unde ne luam ideile. Aceste iazuri si ponduri sunt acvarii imense construite in natura si ne pot aduce foarte multe satisfactii, insa trebuie sa stim ca pentru construirea si intretinerea acestora avem nevoie de anumite echipamente si cunostinte speciale. Dar mai mult decat atat, daca vrem sa avem un iaz frumos trebuie sa il pastram curat, iar pentru asta avem nevoie printre altele si de un skimmer de iaz.

Skimmerul de iaz ofera claritate

Da, principala functie a skimmerului de iaz este sa clarifice suprafata apei astfel incat sa putem vedea pestii, plantele, si alte aspecte care se intampla in iaz. Daca la acvariu mizeria de la suprafata ne deranjeaza doar putin vizual in timp ce putem sa observam interiorul acvariului prin geamurile acestuia, la iaz nu avem decat o directie de vizualizare, de deasupra. Si atunci, daca suprafata iazului este murdara, experienta privirii iazului va fi cert distrusa. Ca urmare, va trebui sa folosim un skimmer iaz, pentru a mentine mereu suprafata curata. Acest skimmer de pond extrage apa de la suprafata pondului, punand astfel in miscare mizeria, frunzele cazute, biofilmul daca acesta apare, dupa care skimmerul de iaz duce aceste mizerii in echipamentul principal de filtrare al iazului sau intr-un filtru propriu. Pretul skimmerului de iaz este de obicei bine proportionat cu functia pe care o acopera, functie ce trebuie sa recunoastem ca este destul de importanta.

Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Skimmere pentru iazuri si ponduri.
Copyright © 2008 - 2018 Nevertebrate.ro