JBL PROAQUATEST LAB Marin
  • La comanda
  • JBL PROAQUATEST LAB Marin
  • JBL PROAQUATEST LAB Marin
  • JBL PROAQUATEST LAB Marin

JBL PROAQUATEST LAB Marin

434,46 lei
Expediabil in 4-5 zile

Monitorizarea simpla si profesionala a celor mai importante 11  valori ale apei din acvariile cu apa marina.
JBL PROAQUATEST LAB Marin permite determinarea usoara, rapida si precisa a valorilor urmatorilor parametrii chimici ai apei: testul pH (7.4-9.0), KH,  NH4, NO2, NO3, ,Cu, SiO2, O2,  PO4 senzitiv, Mg, Ca.

JBL PRO AQUATEST KH 
Duritatea masurata a carbonatului (KH) asigura concentratia totala de hidrogenocarbonat în apa si, prin urmare, în cazuri rare (când sunt prezenÅ£i în principal hidrogenocarbonati alcalini, de ex. în lacurile din Africa de Est), poate fi mai mare decât duritatea totala luând în considerare doar sarurile alcalino-terestre. Cei mai mulÅ£i pesti si plante de apa dulce din acvariu pot fi întretinute cu succes cu o duritate a carbonatului de aproximativ 5–16 °dH. Totusi, pentru o fertilizare optima cu CO2 , duritatea carbonatului nu trebuie sa fie sub 5 °dH. De asemenea, în iazul de gradina trebuie mentinuta o duritate a carbonatului de cel putin 5 °dH.În cazul lipsei de CO2 , plantele acvatice respectiv, în special, algele prin asimilarea lor rapida în fotosinteza consuma hidrogenocarbonat (decalcifiere biogenica) si pot duce astfel valoarea pH-ului la cote periculoase pentru pesti (peste 10). 
În apa de mare trebuie mentinuta o duritate a carbonatului de 7–13 °dH pentru o tamponare optima a pHului. 

BL PRO AQUATEST MgCa 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST MgCa este un test de titrare usor de utilizat pentru determinarea de rutina a continutului de magneziu si calciu în apa marina. 
Continutul natural de calciu în mare este de 390– 440 mg/l. 
În acvariul cu apa de mare, s-a dovedit ca, un continut de calciu de 400– 480 mg/l, este optim.
Pe lânga calciu, magneziul este, de asemenea, necesar în cantitate suficienta si proportionala cu calciul pentru structura optima a scheletului si a cochiliei acestor organisme. 
Continutul natural de magneziu din mare este de aproximativ 1300 mg/l. În acvariul cu apa marina, s-a dovedit ca este optim un continut de magneziu de 1200 si 1400 mg/l.

JBL PRO AQUATEST Mg Fresh water 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST Mg Fresh water este un test colorimetric, usor de utilizat pentru determinarea de rutina a continutului de magneziu în apa dulce. 
Ionii de magneziu împreuna cu alti ioni alcalino-pamântosi (de ex. ioni de calciu) formeaza duritatea totala. 
În apa de la robinet (chiar si pentru apa cu duritate totala ridicata), magneziul este adesea în cantitati prea mici pentru plantele acvatice, astfel încât acesta ajunge rapid sa fie deficitar. Simptomele deficientei de magneziu sunt decolorarea spre galben între nervurile înca verzi ale frunzelor. Curbarea frunzelor este un alt simptom. Aceste fenomene nu se limiteaza doar la frunzele vechi, ci pot aparea si pe frunzele recent aparute.
Pentru o crestere buna a plantelor, valoarea trebuie sa fie aproximativ între 5 si 10 mg/l. 

JBL PRO AQUATEST pH 7.4–9.0 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST pH 7.4–9.0 este un test fin gradat, colorimetric pentru controlul de rutina a pHului în apa marina si în apa dulce usor alcalina. 
În plus, multe substante dizolvate în apa sunt supuse unor modificari dependente de valoarea pH-ului. Pentru organismele marine, valorile pH-ului sunt considerate optime în jur de 8,2. 
În special în acvariile cu apa marina cu animale mai mici (nevertebrate), consumul de bicarbonat de calciu poate reduce pH-ul (si duritatea carbonatului), cu exceptia cazului în care este furnizat un aport regulat. 
Pentru îngrijirea pestilor din apele dulci usor alcaline, de ex. lacul Malawi si lacul Tanganyika, sunt recomandate valori de 8–8,5. 
Pentru pestii Koi si altii, sunt considerate optime valorile pH-ului între 7,5 si 8,5. 

JBL PRO AQUATEST NH4 
În general, nitritul nu va fi masurat într-un acvariu bine îngrijit cu filtru biologic eficient respectiv într-un iaz de gradina instalat corespunzator. Nitritul, ca si amoniacul, este toxic pentru pesti. 
În functie de sensibilitatea speciei de peste, concentratiile între 0,5 si 1 mg/l (ppm) pot fi fatale. 
Particularitaţi pentru iazuri de gradina: Daca temperaturile scad datorita sezonului, activitatea bacteriilor de purificare scade si ea. Daca se utilizeaza hrana cu continut de proteine prea ridicat, se poate produce o crestere periculoasa a nivelului de nitrit. La temperaturi scazute, este, prin urmare, deosebit de important sa se utilizeze hrana cu un continut ridicat de energie (continut de grasime), dar cu putine proteine, de ex. hrana de iarna din seria JBL ProPond.

JBL PRO AQUATEST NO2 
Nitritul, ca si amoniacul, este toxic pentru pesti. În functie de sensibilitatea speciei de peste, concentratiile între 0,5 si 1 mg/l (ppm) pot fi fatale. 
Pestii marini si pestii tineri sunt mai sensibili decât pestii adulti. 
ParticularitaÅ£i pentru iazuri de gradina: Daca temperaturile scad datorita sezonului, activitatea bacteriilor de purificare scade si ea. Daca se utilizeaza hrana cu continut de proteine prea ridicat, se poate produce o crestere periculoasa a nivelului de nitrit. La temperaturi scazute, este, prin urmare, deosebit de important sa se utilizeze hrana cu un continut ridicat de energie (continut de grasime), dar cu putine proteine, de ex. hrana de iarna din seria JBL ProPond. 

JBL PRO AQUATEST NO3 
În iazurile de gradina acest lucru se întâmpla adesea în iazurile cu densitate ridicata de populatie koi, fara substrat si zona mlastinoasa suficienta ca stufaris pentru epurare. 
Este posibila si o intrare de îngrasamânt, care contine azotat, din mediul înconjurator. 
Nivelurile excesive de nitrati favorizeaza cresterea algelor nedorite atunci când, în afara de nitrat, este disponibil si fosfatul în apa. 
Prin urmare, continutul de nitrati nu trebuie sa depaseasca 30 mg/l în apa dulce si 20 mg/l în apa marina.
În iazul de gradina, continutul de nitrati nu trebuie sa depaseasca 5 mg/l, în mod ideal nu este masurabil.
În acvariile cu multe plante, cu doar câtiva pesti mici, se poate întâmpla contrariul: nitratul este deficitar si trebuie adaugat dozat pentru dezvoltarea optima a plantelor. 

JBL PRO AQUATEST PO4 Sensitive 
În cazul iazurilor de gradina, aportul de fosfat prin polen primavara sau prin îngrasamintele de gradina din zona înconjuratoare, nu este neglijabil. 
Ca urmare a ofertei de nutrienti neobisnuit de mare, algele se înmultesc aproape exploziv. 
În plus, pot stoca fosfati în cantitati considerabile si, astfel, continua sa creasca neabatut pentru o perioada, chiar si dupa scaderea continutului de fosfati. 
Cu cât este mai rapid detectat continutul de fosfati în crestere, cu atât mai mult se poate evita o invazie a algelor. 
În cazul acvariilor cu multa vegetatie cu numai câtiva pesti mici, se poate întâmpla si opusul: fosfatul devine deficitar si trebuie dozat pentru o dezvoltare optima a plantelor. 
În acvariile cu apa dulce, continutul de fosfati trebuie sa fie sub 0,4 mg/l si sub 0,1 mg/l în acvariile cu apa marina.
Valorile iazului de gradina trebuie mentinute sub 0,1 mg/l. 

JBL PRO AQUATEST SiO2 
Când este montat un nou acvariu, primul semn este reprezentat de depunerile maro ale diatomeelor ca prima colonizare. 
Aceste depuneri dispar încet, atunci când exista suficienta competiÅ£ie din partea celorlalte alge si a celorlalte micro-organisme. 
Astfel, se reduce si continutul de silicat din apa în mod semnificativ. 
Deseori, însa, astfel de diatomee pot sa reapara dupa schimbarea apei si datorita silicatului astfel introdus, în special în apa marina. 
Prin urmare, apa de osmoza fara silicat ar trebui, de preferinta, utilizata pentru umplerea si schimbarea apei din acvariile cu apa marina. 
În apa dulce continutul de silicat trebuie sa fie mai mic de 1,2 mg/l, iar în apa marina mai mic de 0,4 mg/l. 

BL PRO AQUATEST Cu 
Daca apa ramâne în astfel de tevi pentru o perioada lunga de timp, cantitati semnificative de cupru se pot dizolva. Prin urmare, apa de la robinet trebuie sa fie lasata sa curga înainte de utilizare. 
Din acelasi motiv, trebuie evitata utilizarea apei de ploaie, care curge prin jgheaburi de cupru. 
Chiar si în cazul acvariilor sau instalatiilor de iaz, trebuie sa se acorde atentie întotdeauna pentru utilizarea obiectelor metalice fara cupru. Un aport controlat de cupru se face prin folosirea medicamentelor împotriva bolilor parazitare la pesti, precum si în cazul anumitor anihilatori pentru alge. Concentratiile de cupru vizate pot fi tolerate de pesti pentru un anumit timp, în timp ce, de exemplu, parazitii sunt deja morti. 
Atentie: Cuprul formeaza rapid compusi insolubili în apa, care sunt depozitati pe sol. 
JBL PRO AQUATEST Cu capteaza numai cupru dizolvat în apa. 

JBL PRO AQUATEST O2 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST O2 este un test colorimetric, usor de utilizat pentru controlul de rutina al continutului de oxigen în acvariile cu apa dulce si în cele cu apa marina, precum si în apa de la robinet si în iazurile de gradina între limitele 1–10 mg/l (ppm). 
Chiar si „ajutoarele invizibile” din acvariu si iaz, bacteriile de purificare, depind de un continut suficient de oxigen pentru conversia amoniului în nitrat. 
Furnizarea necesarului de oxigen poate fi asigurata printro plantare suficienta. 
În acvarii si iazuri cu vegetatie putina sau deloc, precum si în acvariile cu apa marina, continutul de oxigen trebuie pastrat întotdeauna la un nivel adecvat de saturatie prin mijloace tehnice. 
Valoarea de saturatie depinde de temperatura apei (vezi tabelul de pe ultima pagina). 
Plantele sunt capabile sa depaseasca aceasta valoare de saturatie prin activitatea de asimilare. 
De exemplu, în acvariile si iazurile cu multa vegetatie, spre sfârsitul perioadei de lumina se gasesc valori, care sunt de 1 pâna la 2 mg/l deasupra valorii de saturatie. 

Nou
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

8 alte produse in aceeasi categorie: