- La comanda
Hyphessobrycon amandae
Habitat Exista putine informatii, dar probabil ca traieste in afluenti si lacuri in loc de principalele canale fluviale.Astfel de habitate contin...
Informatii importante livrare vietuitoare
Termenul de livrare a vietatilor la comanda depinde de disponibilitatea acestora la furnizori. • Imaginile sunt cu titlu de prezentare, nu se garanteaza acelasi colorit ca si in imaginile reprezentative. • Expedierea in functie de dimorfismul sexual se poate face doar daca sunt specificate acronimele M (mascul) sau F (femela).
Ambalare suplimentara sezon rece
In perioada rece toate expedierile de vietati se vor face in cutie termoizolanta plus pachete de caldura, cu un cost suplimentar de 20 lei.
Habitat
Afluenti cu multe plante.
Intretinere
Este un mancator de plante inrait. Ar trebui alese plante rezistente , dar vor trebui inlocuite regulat. De asemenea, se pot folosi plante artificiale. Este un peste energic, asa ca lumina difuza si zonele de adapost ii vor creste increderea.
Dieta
Trebuie sa ii oferiti multa materie vegetala, inclusiv zucchini, castravete, mazare si alte legume verzi. Sunt recomandate si pelete de alge, spirulina si fulgi de legume. Aceste se hraneste si cu Glycera si Artemia.
Comportament si compatibilitate
Este recomandat sa fie tinut in grupuri de cel putin 5 pesti. Este un peste pasnic si poate fi tinut cu alte specii pasnice de dimensiuni mai mari. Pestii mult mai mici pot fi mancati. Ocupa in general doar partea de mijloc si de suprafata a acvariului, asa ca este o idee buna sa selectati alti pesti care ocupa fundul acvariului, pentru contrast. Pleco si Doradidae, sunt o alegere buna.
Dimorfism sexual
Inotatoarea anala este mult mai alungita si mai colorata la masculi.
Reproducere
Oarecum dificila. Este o specie care se imperecheaza in grupuri, asa ca un acvariu mare de imperechere este necesar. Selectati bine pestii inainte de a-i introduce in acvariul de imperechere. Apa trebuie sa fie moale, mai acida, iar temperatura in jur de 28 C. Inlocuirea apei cu o apa putin mai calda poate ajuta la declansarea reproducerii. Masculii sunt de o culoare mai inchisa cand sunt pregatiti pentru imperechere, in special in zona inotatoarelor anale, caudale si dorsale. Roseata din zona pieptului se va intensifica de asemena. Masculii vor curta femelele, urmarindu-le prin acvariu. Cand femela este pregatita pentru imperechere, icrele vor fi eliberate, dupa care sunt fertilizate de mascul.
Icrele vor cadea pe fundul acvariului. Nu este foarte posibil ca adultii sa manance icrele, dar trebuie oricum inlaturati cand imperecherea s-a terminat, fiind mai usor de crescut puii in acest mod. Icrele eclozeaza in 3 zile. Odata ce puii isi absorb saculetul de galbenus, puteti sa le oferiti infusori. Odata ce puii cresc, se pot hrani cu Artemia recent eclozata si mancare sub forma de pudra.
Pana la 2000 de icre sunt depuse de cate o femela, asa ca o rata mare de mortalitate este posibila. Este recomandat ca pestii mici si diformi sa fie inlaturati pentru a asigura ca bancul este de dimensiuni usor de gestionat si contine doar specimene sanatoase.
Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 8.
5
(3 Review-uri)
Sorteaza dupa calificative
au ajuns si la suceava foarte bine si sanatosi , cum i-am pus in acvariu au inceput sa manance .... sunt total multumit
pestii au ajuns cu bine iar acum dupa o luna toti sunt sanatosi si-mi animeaza acvariul.