
- La comanda
Informatii importante livrare vietuitoare
Termenul de livrare a vietatilor la comanda depinde de disponibilitatea acestora la furnizori. • Imaginile sunt cu titlu de prezentare, nu se garanteaza acelasi colorit ca si in imaginile reprezentative. • Expedierea in functie de dimorfismul sexual se poate face doar daca sunt specificate acronimele M (mascul) sau F (femela).
Ambalare suplimentara sezon rece
In perioada rece toate expedierile de vietati se vor face in cutie termoizolanta plus pachete de caldura, cu un cost suplimentar de 20 lei.
Habitat
Lacul Mai-Ndombe este un lac cu apa neagra, adica apa este colorata cu tanini eliberati din materia organica cazuta pe fundul lacului. Pestele se gaseste de obicei in zonele stancoase ale lacului, care au un substrat nisipos.
Intretinere
Acvariul ar trebui sa contina o multime de locuri in care sa se poata ascunde aceasta specie timida. Pietrele, radacinile si bucatile de lemn pot fi folosite in acest sens. Plantele nu sunt esentiale, dar vor aprecia acoperirea suplimentara. Un substrat de nisip este recomandat deoarece ii place sa sapa. Filtrarea prin turba este, de asemenea, utila pentru recrearea apei colorate de tanin din habitatul sau natural.
Dieta
Acesta va accepta majoritatea alimentelor oferite, dar hrana vie si congelata ar trebui sa formeze cea mai mare parte a dietei.
Comportament si compatibilitate
Relativ pasnic cu alte specii care pot face fata conditiilor de apa mole si acida, cum ar fi Tetra mai mici si alte cichlide pitice, cum ar fi specia Pelvicachromis. Este cel mai bine tinut in perechi, deoarece poate fi destul de agresiv fata de exemplarele de acelasi sex. Un acvariu mare este necesar pentru mai mult de o pereche. Daca doriti sa incercati acest lucru, trebuie sa le alocati un teritoriu cu un spatiu minim de 24 "x 12" per pereche.
Dimorfism sexual
Femelele sunt mai colorate decat masculii, avand o culoare rosie pe burta si o culoare mai intensa in ansamblu. Masculii adulti dezvolta de obicei mici extensii ale inotatoarelor dorsale si anale.
Reproducere
Nu este usor deoarece specia nu se va hrani, de obicei, in apa cu o valoare a pH-ului mult mai mare de 6,0. Ambi parinti ingrijesc icrele depuse de obicei in pesteri. O singura pereche poate fi tinuta intr-un acvariu de 45 cm iar pentru perechi multiple e nevoie de un spatiu mult mai mare. Bazinul trebuie instalat asa cum sa sugerat mai sus, cu apa foarte moale si acida, cu pH 5.0-6.5 si o temperatura de 25-27 °C . O filtrarea delicata prin intermediul unui filtru cu burete cu aer este adecvata. Bazinul se va amenaja cu stanci si lemne, deoarece pestii isi vor excava in mod normal locul de reproducere sub unul dintre acestea. Ele vor oferi, de asemenea, locurile de ascundere pentru femela daca nu este gata sa reproduca. Masculul poate fi foarte agresiv in cautarile sale, desi imperecherea este de fapt initiata de femela. Aceasta este partea complicata. intr-un spatiu inchis, cum ar fi un acvariu, femela este in mod constant prinsa in interiorul teritoriului masculilor. in natura ea ar inota pur si simplu de la masculul obsedat de sex si se va intoarce atunci cand este pregatita sa depuna. Acest lucru este evident imposibil in limitele acvariilor noastre. Trebuie gasit un echilibru prin care femelele pot intra in stare de reproducere si in acelasi timp sa pota evita atentia neintrerupta a masculului. Acesta este motivul pentru care trebuie sa ne asiguram ca exista in bazin cat mai multe locuri in care sa se poata ascunde. In orice caz, perechea ar trebui sa beneficieze de o dieta variata de alimente vii si congelate.
Cand se afla in conditii de reproducere, perechea va avea o culoare mai intensa, iar femela va incepe sa se afiseze masculului, contortand corpul ei intr-o forma "s" si expunand acum burta rosie stralucitoare. Se va putea observa de asemenea un tremurat al branhiilor si gurii. Perechea va excava apoi o pestera sub o stanca sau o bucata de lemn, unde vor depunde icrele.
Masculul va apara spatiul de reproducere, in timp ce femela tinde sa se concentreze spre icre. Unele schimbari de roluri pot aparea aici. Icrele vor ecloza in 2-3 zile, iar puii vor inota liber dupa aprox. 7 zile.
Puii sunt destul de mari si pot fi hraniti cu microwormi si / sau cu nauplii de creveti din momentul in care inoata liber. Este esential ca acestia sa fie pastrati in apa foarte moale si acida in stadiile incipiente ale vietii. Variatile de pH si dH vor duce deseori la pierderi substantiale. Pe masura ce cresc, ei se pot aclimatiza incet la conditii mai standard. ingrijirea lor de catre parinti dureaza, de obicei, aproximativ o luna, dupa care pot sa se reproduca din nou. Vanarea puilor de catre parinti este foarte rara.
Coduri specifice
5
(2 Review-uri)
Sorteaza dupa calificative
Am primit perechea de nanochromis transvestitus in urma cu o luna.M-am bucurat mult cand i-am vazut:mari,frumosi,sanatosi si in conditii excelente ambalati(apa din pungi era mai rece decat cea din acvariile mele desi afara era foarte cald).Astazi sunt frumosi si sanatosi si sunt locatari de valoare ai acvariului cu ciclide africane.
Multumesc Nevertebrate.ro!