
- La comanda
Informatii importante livrare vietuitoare
Termenul de livrare a vietatilor la comanda depinde de disponibilitatea acestora la furnizori. • Imaginile sunt cu titlu de prezentare, nu se garanteaza acelasi colorit ca si in imaginile reprezentative. • Expedierea in functie de dimorfismul sexual se poate face doar daca sunt specificate acronimele M (mascul) sau F (femela).
Ambalare suplimentara sezon rece
In perioada rece toate expedierile de vietati se vor face in cutie termoizolanta plus pachete de caldura, cu un cost suplimentar de 20 lei.
Habitat
Provin din rauri care curg prin paduri sau afluentii acestora, din ape incet curgatoare.
Intretinere
Intretinerea este in general usoara, desi pot aparea cateva probleme care sa implice un grad de ingrijore, mai ales cu specimenele salbatice, care sunt mai putin tolerante la conditiile de apa proaste decat pestii produsi comercial. Acesti pesti arata cel mai bine in acvarii plantate masiv sau in aranjamente in stil natiural, compuse dintr-un substrat nisipos plus cateva radacini si ramuri.
Aditia de frunze uscate accentueaza aspectul natural si ofera o ascunzatoare suplimentara pestilor, precum si colonii de bacterii pe masura ce se vor descompune, care ofera pestilor o sursa valoroasa de hrana suplimentara. Acizii humici eliberati de aceste frunze sunt, de asemenea, considerati benefici, la fel ca si conurile de arin.
Aceasta specie se simte cel mai bine intr-o lumina mai degraba difuza, dar se pot adauga plante care sa ii umbreasca sau plante plutitoare.
Dieta
Pesti omnivori, se hranesc inclusiv cu mici crustacee, alge filamentoase, fructe si altele, la fel ca in natura. In acvariu pot supravietui cu fructe uscate, dar se vor dezvolta cel mai bine avand la dispozitie un meniu variat, care poate contine si larve de chironomide vii sau congelate, larve de tantari, daphnia etc.
Comportament si compatibilitate
In general sunt pasnici, fiind rezidenti ideali ai acvariilor comunitare. Cel mai bine se inteleg cu alti pesti de talie mica, dar si cu cichlide de talie mare care nu sunt pradatori. Se vor tine intr-un acvariu un banc de minimum 8-10 indivizi, doar aceasta specie sau impreuna cu altele pentru ca se vor simti mai in largul loc in bancuri iar tu vei fi rasplatit printr-un spectacol asemeni celui din natura.
Dimorfism sexual
Femelele mature sexual au un corp vizibil mai rotund si sunt putin mai mari decat masculii.
Reproducere
Au nevoie de un acvariu dedicat pentru reproducere. Lumina trebuie sa fie difuza si sa contina plante cu frunze fine, cum ar fi Java moss pentru ca pestii sa aiba posibilitatea sa-si plaseze icrele. Apa trebuie sa fie moale si acida, pH 5.5-6.5 si gH 1-5 si temperatura de 26-29 grade C. Ca filtrare, este suficient un filtru burete.
Se reproduc in grup, cu cate 6 exemplare din fiecare sex, dar inainte trebuie hraniti din belsug cu hrana vie. Odata depuse icrele, adultii se scot. Depunerea are loc de obicei in timpul noptii, dar se poate intampla si in timpul zilei. Daca adultii nu sunt inlaturati, vor consuma icrele. Acestea eclozeaza in 24-36 ore, iar puii vor incepe sa inoate in 3-4 zile. Alevinii se hranesc cu infuzori in primele zile, pana vor putea accepta hrana mai mare: microviermi sau larve de artemia. Icrele si alevinii sunt sensibili la lumina, asadar in primele lor zile se vor tine la intuneric, daca este posibil.
Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 5.
4.3
(3 Review-uri)
Sorteaza dupa calificative
Au sosit cele 11 pestisori, cu totii sanatosi si agili, ambalate ireprosabil, cu heat pack in cutie si nu stiu ce (antistres?) in apa lor. S-au si acomodat foarte repede si deja cu patru ore dupa introducere se simt de parca s-au nascut aici...? Sunt mici si adorabili. Mersi Nevertebrate!!! ?
Desi initial am zis ca pestii sunt perfecti, vioi, dupa o aclimatizare, pungile tinute 2 ore in acvariu, apoi in vas mare semi-intuneric la picatura timp de 6 ore si jumatate (picaturi de voogle si aquamaker), am zis totul perfect, am pus cu grija pestii in acvariu, observati din lateral am constatat ca unuia ii lipseste jumatate de codita, iar vreo alti 3 jumatate din partea de jos a coditei si unul are un ciot in loc de innotatoare, am un neon in acvariu intreg si perfect sanatos (2 ani are daca nu mai mult). Coditele vor creste la loc sau raman asa?...Servirea foarte amabila, desi am aflat in ultimul moment sa lipsesc 2 pesti si 5 melci assasini care au fost pusi pe o comanda viitoare de peste 2 saptamani, heat pack, amalati in 3 pungi individuale, apa dintr-o punga, nu mai stiu cea cu neoni, ancistrusi (micti) sau ramirezi mirosea urat. Atat vreau sa stiu, coditele vor mai creste la loc?