Guppy Poecilla Panda
    • Guppy Poecilla Panda
    • Guppy Poecilla Panda

    Guppy Poecilla Panda

    19,90 lei
    Comenzile plasate pana vineri, 29.03, se expediaza miercuri, in 03.04, daca specia este disponibila in stocul furnizorului
    Cantitate
    1 recenzii
    *Daca doriti o pereche (M+F), trebuie comandate minim 2 exemplare.
     
    Habitat
     
    O specie incredibil de adaptabila care apare in aproape toate biotopurile imaginabile, de la fluvii de mare altitudine pana la mlastini tulburi si santuri.
    Unele populatii exista, de asemenea, in conditii de apa salmastra.

    Cu toate acestea, acestia tind sa se dezvolte cel mai bine in habitate cu cresteri luxuriante de alge, vegetatie marginala si/sau plante acvatice.
     
    Intretinere
     
    Nepretentiosi, desi un acvariu cu plante plutitoare este apreciat.Curentii puternici ar trebui evitati.
    Acesta este un peste de apa dura si in timp ce poate trai in apa moale si/sau acida, intretinerea lui pe termen lung trebuie sa fie in apa moderata ca duritate sau dura.
     
    Dieta
     
    Pestii salbatici sunt in esenta insectivori, insa pestii inmultiti in acvarii din ziua de astazi sunt departe de stramosii lor si vor accepta majoritatea tipurilor de hrana oferite.
     
    Comportament si compatibilitate
     
    Un peste foarte linistit. Nu trebuie tinuti cu specii de Barbus tigru, Serpae Tetra etc. Se simte bine intr-un acvariu comunitar linistit, cu alti vivipari, Rasbora, Corydoras si Tetra mici.
     
    Dimorfism sexual
     
    In salbaticie, masculii sunt intens colorati si au inotatoarea alungita, iar acest lucru este dus pana la extrem la exemplarele crescute in captivitate.
    Masculii detin, de asemenea, un gonpodiu, care este o modificare a inotatoarei anale utilizata in reproducere si arata ca un bat in aparenta.

    Femelele sunt mai mari, rotunjite si in general au o colorare mai putin atragatoare, desi soiurile reproduse in acvariu pot avea inotatoarea caudala de destul de intens colorata.
     
    Reproducere
     
    Se face foarte usor. Se recomanda pastrarea mai multor femele la fiecare mascul, deoarece masculii pot fi destul de energici in cautarea constanta a femelelor. Nu este nevoie de eforturi reale pentru a reproduce aceste pesti, desi un acvariu dens plantat cu o multitudine de vegetatie plutitoare este cel mai bun mod de a asigura supravietuirea puilor.

    O femela gestanta poate fi identificata prin punctul/zona intunecata din spatele inotatoarei anale chiar in spatele burtii. Intre 5 si 100 de pui pot fi produsi de la o singura femela, iar gestatia dureaza intre 4-6 saptamani.

    Excesul de sperma poate fi conservat timp de mult timp in oviductul femelei.
    Aceasta inseamna ca femelele sunt inca capabile sa produca pui timp de 6 luni sau mai mult daca nu sunt prezenti masculi. Pestii adulti vor manca pe cei tineri, astfel incat este mai bine sa le eliminati dupa nasterea puiilor pentru a se asigura o supravietuire de 100%. Sunt incredibil de prolifici, asa ca daca nu doriti un acvariu plin de pui, cumparati pesti de un singur sex.
     
    Nou
    6540

    Referinte specifice

    cod bare EAN13
    6540
    Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

    8 alte produse in aceeasi categorie: