Pesti marini Puffer, Trigger si Filefish

Filtre active

PeÈ™tii Puffer, Trigger È™i rudele lor au dinÈ›i uniti. Dacă sunt prezente, aripioarele pelvine sunt doar È›epi pe burtă. În afară de asta, aceÈ™ti peÈ™ti sunt uimitor de diferiÈ›i unul de celălalt. Forma corpului variază de la lungă È™i groasă la înaltă È™i îngustă. Culorile variază de la luminoase la plictisitoare È™i de la modele solide la sălbatice. Unii dintre aceÈ™ti peÈ™ti au frunÈ›ile È™i ciocul rotunjite, iar alÈ›ii au un bot ca un tub. Unii dintre aceÈ™ti peÈ™ti au armătură, unii au spini care le acoperă corpul, unii produc otravă, iar alÈ›ii se pot umfla ca un balon.

Pestii Puffer si Trigger, de obicei, vor fi bine împreună. Sunt foarte individualiÈ™ti, aÈ™a că unii sunt mai paÈ™nici, iar alÈ›ii sunt mai agresivi. ObÈ›inerea unor exemplare tinere È™i adăugarea lor concomitent ajuta.

Un peÈ™te Puffer sau Trigger într-un acvariu de recif? GlumeÈ™ti?

Acesta este modul în care oamenii răspund adesea la sugestia de a adăuga unul dintre aceÈ™ti peÈ™ti in acvariul de recif. În timp ce majoritatea peÈ™tilor puffer si trigger nu sunt potriviti pentru majoritatea acvariilor marine cu corali, există un grup mic care sunt excepÈ›ii de la regula deÈ›inută în mod normal. 

Se poti tine impreuna cu nevertebrate? Răspunsul este da și nu. Este foarte important să vă alegeți cu mare atenție speciile de puffer sau trigger și colegii lor de acvariu, nevertebrate. Mulți pești puffer, trigger, au diete foarte variate, care includ multe tipuri diferite de nevertebrate, precum și hrana vegetala vegetal și chiar pești mici.

În cadrul gamei vaste de specii disponibile acvaristului marin, peÈ™tii Trigger sunt printre cele mai interesante, neobiÈ™nuite È™i pline de satisfacÈ›ii. Cu siguranță nu există un singur peÈ™te care să fie mai distractiv sau mai „animal de companie”. De la frumuseÈ›ea subtilă a lui Redtoothed Triggerfish (Odonus Niger) până la coloritul nemaintalnit a lui Balistoides Conspicillum (Clown Triggerfish), există ceva pentru fiecare pasionat din această familie. Atâta timp cât acvaristul ia în considerare problemele potenÈ›iale È™i alege o specie compatibilă cu spaÈ›iul disponibil din acvariu È™i partenerii de acvariu doriti, problemele nu ar trebui să apara. Dacă vrei ceva uÈ™or de îngrijit, care mănâncă ca È™i cum nu ar mai exista ziua de mâine È™i are o mulÈ›ime de personalitate, ia în considerare una dintre aceste frumuseÈ›i.

Cand vine vorba de pestii Puffer, alegeÈ›i fie un Valentinnis Sharpnose Puffer (Canthigaster Valentini), fie un Spotted Sharpnose Puffer (Canthigaster Solandri). DeÈ™i pitici, niciun puffer nu este cu adevărat sigur pentru recif, ci mai degraba siguri cu precautie, deoarece sunt capabili să mănânce creveÈ›i, crabi È™i melci, dar ar trebui să fie în mare măsură siguri pentru corali. HrăniÈ›i bine pestii Pufferul cu Artemia, Krill, Mysis, È™i scoici.