Planta acvariu Echinodorus Argentinensis Dennerle
  • In stoc
  • Planta acvariu Echinodorus Argentinensis Dennerle
  • Planta acvariu Echinodorus Argentinensis Dennerle
  • Planta acvariu Echinodorus Argentinensis Dennerle
  • Planta acvariu Echinodorus Argentinensis Dennerle

Planta acvariu Echinodorus Argentinensis Dennerle

23,90 lei
Expediere imediata
Cantitate
0 recenzii
Echinodorus grisebachii Argentinensis, aceasta planta este originara din partea braziliana a Amazonului. Mai este cunoscuta si ca planta spada cu frunze inguste de Amazon. 
 
Este una dintre cele mai populare plante de acvariu, este foarte rezistenta si are nevoie de foarte putina întretinere. Odata ce s-a aclimatizat cu noul mediu din acvariu, acesta va incepe sa dezvolte un sistem puternic de radacini si poate creste destul de mare, 1 pâna la 2 frunze noi pe saptamâna,  astfel trebuie sa ii se asigure mult spatiu pentru a se dezvolta armonios. 
 
Frunzele submerse au 2-3 cm latime si sunt de un verde crud. Aceasta varietate este recomandata in mod deosebit pentru setup-urile Sud Americane cu scalari sau discusi cand se combina cu alte varietati de Echinodorus. O locatie deschisa luminoasa, incurajeaza cresterea viguroasa si formarea de lujeri cu flori din care se vor dezvolta plantute noi.
 
Echinodorus Amazonicus poate fi o piesa centrala excelenta in orice acvariu, în acvariile mai mari puteti adauga 2-3 exemplare, dar pe masura ce se maturizeaza pot dezolta frunze care vor atinge pâna la 60 cm lungime, insa intr-un acvariu mic trebuie sa tineti cont ca acesta poate aglomera/restrictiona spatiul de înot al pestilor.
 
Sub o intensitate luminoasa mica, acesta tinde sa creasca în jur de 5-10 cm înaltime. Daca dispunde de o lumina intensa, poate creste pâna la 60 cm înaltime. Are cerinte medii in ceea ce priveste aditia de CO2, insa nu este un factor esential in cresterea acestuia. 
 
Atunci cand este introdus intr-un acvariu proaspat pornit, s-ar putea sa asistati la aparitia unor alge pe frunze, dar daca calitatea si parametrii apei încep sa se stabilizeze, alegele  ar trebui sa dispara la fel de repede cum au aparut. Un semn sigur al deficitului de nutrienti este îngalbenirea frunzelor inferioare, asa ca aveti grija ca întotdeauna sa adaugati fertilizanti lichizi în apa, fie bile fertilizante la radacina pentru a preveni acest lucru. Substratul fertil va incuraja dezoltarea armonioasa si va accelera ritmul de crestere.
 
În general, o noua planta va creste din baza plantei mai vechi. Odata ce planta este suficient de mare, poate fi separata de cea veche. De cele mai multe ori, însa, aceasta planta este propagata prin plantele care se formeaza pe tulpinile cu flori.
 
Informatii planta 
Tip:Rozeta
Origine:Argentina, Brazilia, Uruguay
Ritm de crestere:Rapid
Inaltime:20 - 60+ cm
Lumina:Slaba-Medie
Nivel CO2 :Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara

 

Mai multe detalii gasiti accesand pagina Dennerle Plant database: https://dennerle.com/en/service/plant-database

 

 

Nou
4001615001570
3 Produse

Referinte specifice

cod bare EAN13
4001615001570
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.