Planta acvariu Hottonia Palustris Tropica
  • La comanda
  • Planta acvariu Hottonia Palustris Tropica
  • Planta acvariu Hottonia Palustris Tropica
  • Planta acvariu Hottonia Palustris Tropica

Planta acvariu Hottonia Palustris Tropica

29,90 lei
Expediabil in 15-20 zile
Cantitate
La comanda
0 recenzii

Hottonia palustris, originara din Asia este putin pretentioasa si o planta perfecta pentru incepatori. Aceasta planta acvatica provine initial din Europa si este potrivita pentru acvariile cu apa rece, cat si pentru acvariile cu apa mai calda, moderat-tropicala.

Este relativ usor de crescut in acvarii, nu are nevoie de iluminare prea puternica (cel putin 0,5 wati/litru) si nu trebuie niciodata pusa la umbra. În caz contrar, partile inferioare ale plantei se vor putrezi. Ar trebui sa aiba un aport regulat de Nitrati (No3) si Fosfati (PO4), iar injectarea de CO2 in apa va avea ca rezultat un aspect vital si puternic, duce la o crestere sanatoasa si luxurianta.

Ca planta autohtona europeana, este potrivita în special pentru acvariile cu apa rece, însa se acomodeaza bine si în acvariile tropicale, având în vedere ca temperaturile cresc rareori peste 26 °C. Apa mai rece favorizeaza cresterea, lastari mai lati cu diametrul de pâna la 5 cm si o stare generala mai buna de sanatate. Nivelurile de NO3 si PO4 ar trebui sa fie verificate regulat, concentratiile recomandate sunt peste 5, respectiv 0,5 mg/l. Deficitul de NO3 duce la cresterea pipernicita si la o decolorare galbuie, deficitul de PO4 face ca planta sa capete o nuanta mai întunecata si chiar sa se vestejeasca lent.

În conditii optime de crestere, H. palustris este o planta cu crestere rapida, cu multi lastari laterali. Multele ramificatii curbate cu frunze sub forma de evantai, de un verde crud si intens vor crea un grup compact de plante. Fiecare tulpina va creste de 4-6 cm latime si 10-30 cm inaltime. Tunderea ei se face foarte usor prin indepartarea partii superioare/varfurile plantei si replantarea lor in substrat, pastrand partile inferioare ale plantei vechi în substrat. Aceasta metoda duce la o crestere foarte stufoasa. Pentru propagare, taiati lastarii laterali si plantati din nou.

Hottonia palustris este excelenta ca tufa densa in partea de mijloc al acvariului, este adesea folosit în acvariile în stil olandez, de asemenea, este o planta excelenta pentru acvariile in stulul "nature".

 

Informatii planta 
Tip:Stem
Origine:Asia
Ritm de crestere:Mediu
Inaltime:10 - 20+ cm
Lumina:Slaba - Medie
Nivel CO2 :Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara

 

Mai multe detalii gasiti accesand pagina Tropica: https://tropica.com/en/plants/plantdetails/Hottoniapalustris(027)/4443

Nou
5703249027009

Referinte specifice

cod bare EAN13
5703249027009
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.