Planta acvariu Microsorum Pteropus Stoffels
  • In stoc
  • Planta acvariu Microsorum Pteropus Stoffels
  • Planta acvariu Microsorum Pteropus Stoffels
  • Planta acvariu Microsorum Pteropus Stoffels

Planta acvariu Microsorum Pteropus Stoffels

29,90 lei
Expediere imediata
Cantitate
1 recenzii

Microsorum pteropus (Feriga Java) este una dintre plantele preferate de incepatori din mai multe motive. Este foarte usor de intretinut, nu are nevoie de CO2, iluminare puternica, substrat sau fertilizare suplimentara si este una dintre singurele plante care supravietuieste in acvariile cu pesti erbivori precum carasii.

Modul în care trebuie plantata aceasta feriga Microsorum pteropus este un pic diferit fata de ceea ce obisnuiesc majoritatea acvaristilor. Specia poate creste destul de înalta, pâna la aproximativ 35 cm, ceea ce o face o planta de mijloc sau de fundal.

Spre deosebire de majoritatea plantelor de acvariu, feriga Microsorum pteropus nu apreciaza deloc sa fie plantata în substrat si va creste foarte încet sau va muri când radacinile sunt îngropate in substrat/nisip. In schimb a evoluat pentru a se ancora de roci poroase sau lemne folosind radacinile sale uimitor de puternice. Pentru a compensa ca nu creste ingropata in sol, s-a adaptat sa absoarba majoritatea nutrientilor din masa apei prin frunzele sale.

Ca orice alta varianta de Microsorum, fixarea ei se poate face foarte usor cu fir de ata (Fir legare moss ADA Moss Cotton), cu fir de pescuit, cu Element fixare moss si plante pe decoruri ADA Wood Tight  sau chiar lipit de decor (lemn sau piatra) folosind un adeziv special (Dupla PlantFix liquid,  Seachem Flourish Glue ),  pana cand se va fixa singura cu ajutorul radacinilor.

În acvariile cu lumina slaba, low-tech,  poate dura ceva timp pâna când planta va începe cu adevarat sa se dezolte, sa creasca. Dupa ce s-a atasat complet de suprafata pe care a fost asezata, ar trebui sa înceapa sa se extinda lent într-o forma de evantai si, în cele din urma, sa înceapa sa se propage prin crearea de mici plantule noi. In acvariile high-tech, in care se foloseste fertilizare suplimentara, aditie Co2 si lumina puternica, acest proces este de obicei mult mai rapid.

Un alt aspect interesant despre Microsorum pteropus este ca poate fi crescuta si în apa salmastra. Spre deosebire de majoritatea plantelor de acvariu, aceasta feriga poate gestiona destul de multa sare si ar trebui sa se dezvolte normal.
Când vine vorba de combinarea Microsorum-ului pteropus cu pesti sau nevertebrate, aproape orice merge! Frunzele sale dure îl fac neatractiv pentru pestii care, în mod normal, adora sa ciuguleasca orice planta pe care o gasesc, cum ar fi carasii sau speciile de cichlide erbivore. Sunt foarte apreciate de pestii care prefera o multime de ascunzatori, cum ar fi Betta si crevetii, deoarece ofera un loc sigur pentru a se hrani si ascunde.

Probleme cu Microsorum pteropus : Desi este considerata o planta foarte usoara si potrivita pentru începatori, este posibil sa întâmpinati unele probleme. De exemplu, de multe ori credem ca mai multa lumina va fi întotdeauna mai buna pentru plantele noastre, acest fapt este adesea adevarat, dar nu si pentru Microsorum pteropus si cu siguranta nu, daca nu echilibram lucrurile prin adaugarea de fertilizare (nutrienti suplimentari) si/sau aditie CO2. Daca sunteti nevoiti sa îndepartati o multime de frunze brune, transparente sau moarte, este posibil ca intensitatea luminoasa sa fie putin prea puternica si e cazul sa o reducieti putin. Daca feriga ta nu creste pur si simplu asa cum se presupune ca ar trebui, chiar si dupa ce ai asteptat cu rabdare câteva saptamâni sau luni, este posibil sa nu existe suficiente substante nutritive în apa din acvariu pentru ca aceasta sa se dezvolte armonios. Dozele regulate de fertilizant lichid ar trebui sa ajute la dezvoltarea optima a acestuia.

Pana la urma NU conteaza daca esti un acvarist începator sau unul avansat sau daca acvariul tau este low-tech sau unul high-tech (aquascape),  toata lumea este capabila sa creasca aceasta feriga Microsorum pteropus si este o alegere excelenta daca doresti sa amenajezi un acvariu cu un buget mai mic. Desi creste relativ lent, în cele din urma ar trebui sa se transforme într-o planta mare, impresionanta si sa creeze o multime de plantule noi!

 

Informatii planta 
Tip:Rizom
Origine:Asia
Ritm de crestere:Lent
Inaltime:15 - 30+ cm
Lumina:Slaba
Nivel CO2 :Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara

 

 

Nou
8886345109620
2 Produse

Referinte specifice

cod bare EAN13
8886345109620
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.