Planta acvariu plutitoare Phyllanthus Fluitans in vitro Tropica
  • -25%
  • La comanda
  • Planta acvariu plutitoare Phyllanthus Fluitans in vitro Tropica
  • Planta acvariu plutitoare Phyllanthus Fluitans in vitro Tropica
  • Planta acvariu plutitoare Phyllanthus Fluitans in vitro Tropica

Planta acvariu plutitoare Phyllanthus Fluitans in vitro Tropica

34,90 lei
26,17 lei- 25%
Expediabil in 15-20 zile
Cantitate
La comanda
0 recenzii

Phyllanthus fluitans este o planta plutitoare, care este larg raspândita în zona tropicala. Planta este, de asemenea, cunoscuta ca "tulichina plutitoare", deoarece a fost atribuita familiei Euphorbiaceae pe o perioada lunga de timp (azi: Phyllanthaceae).

Frunzele sale rotunde plutitoare sunt impermeabile la apa, pot varia de la verde deschis si pot deveni de un maro-rosu profundu mai ales în conditii de iluminare puternica si a ofertei limitate de azot. De asemenea, radacinile sunt de multe ori de o culoare rosie, prin urmare, ceea ce ii da si numele: "radacina rosie plutitoare".

Are un aspect similar cu Salvinia auriculata, dar are o singura frunza pe nod si în conditiile potrivite va produce mici flori albe. Radacinile sale sunt adesea de culoare rosie si este deosebit de populara în acvariile deschise sau paludarii.

Desi este o planta usoara, se descurca cel mai bine în iluminarea puternica, cu un supliment de nutrienti in masa apei, pentru a obtine cea mai buna culoare rosie în frunze si radacini. Cu un nivel mai redus de iluminare si substante nutritive, planta tinde sa ramâna o culoare verde deschis / maro. Unele rapoarte sugereaza ca planta se descurca mai bine in apa mai moale daca nivelurile de iluminare sunt mai mici si apa mai dura daca lumina este mai intensa. Propagarea plantei este usoara, cu plantele care se ramifica usor, cu portiuni plutitoare care se desprind usor de tulpinile lor fragile.

La fel ca în cazul tuturor plantelor plutitoare, poate fi o completare excelenta pentru acvariile deschise (open top), unde planta poate fi apreciata pe deplin si caldura produsa de sursa de iluminat poate fi degajata fara a deteriora planta. Se descurca cel mai bine în acvarii cu miscare usoara a suprafetei apei pentru a permite plantei sa se raspândeasca eficient.

Datorita pozitiei sale relativ apropiate de sursa de lumina si a accesului la CO2 din aer, Phyllanthus fluitans poate creste rapid si în curând poate bloca lumina pentru plantele de dedesubt. Pur si simplu scoateti excesul de plante si aruncati-le în mod responsabil.

 

Informatii planta 
Tip:Plutitoare
Origine:America de Sud
Ritm de crestere:Mediu
Inaltime:3 - 5+ cm
Lumina:Slaba-Medie
Nivel CO2 :Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara
Nou
5703249828026

Referinte specifice

cod bare EAN13
5703249828026
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

8 alte produse in aceeasi categorie: