Planta acvariu Proserpinaca palustris Cuba Stoffels
    • Planta acvariu Proserpinaca palustris Cuba Stoffels
    • Planta acvariu Proserpinaca palustris Cuba Stoffels
    • Planta acvariu Proserpinaca palustris Cuba Stoffels

    Planta acvariu Proserpinaca palustris Cuba Stoffels

    16,90 lei
    Cantitate
    Produsul nu mai este disponibil pentru vanzare.
    0 recenzii

    Proserpinaca palustris „Cuba” este o varianta foarte decorativa a Proserpinaca palustris, care este considerata de multi drept una dintre cele mai frumoase plante de acvariu de apa dulce datorita frunzelor sale cu aspect complex si colorarea vie a plantei. Este o planta careia daca ii se ofera conditiile de crestere potrivite, va ajuta sa aduca un plus acvariului dvs. datorita frumusetii pe care frunzele sale o emana de obicei.

    Proserpinaca este o planta stem, 15-40 cm inaltime si 10-15 cm latime. Cultivata deasupra apei dezvolta frunze cu dinti de fierastrau, care dupa o perioada de tranzitie în acvariu se dezvolta in frunze cu ace lungi, fin dintate.

    În conditii de lumina buna se transforma intr-o culoare de cupru frumos si aspectul sau caracteristic face un contrast placut cu alte plante. Proserpinaca palustris variaza în forma în functie de originea sa. In SUA planta este cunoscuta sub numele de "iarba sirena".

    Aceasta planta este destul de usor de crescut, cu toate acestea, are nevoie de ceva timp pentru a se dezvolta de la verdele din forma emersa pâna la forma sa submersa de culoare portocalie. Lumina medie spre puternica (0,5 W/litru sau mai mult) este necesara pentru o crestere sanatoasa si culori frumoase. De asemenea, este recomandabil sa adaugati CO2 pentru ca planta asa atinga potentialul maxim. Un nivel scazut de NO3 (5-10 mg/l) si un nivel ridicat de PO4 (1,5-2 mg/l) este benefic pentru o dezvoltare robusta si compacta si o culoare rosu-portocaliu profund. Valorile mai mari ale nitratilor determina planta sa capete un portocaliu deschis pana la nuante verzi. Trebuie asigurata o fertilizare constanta cu fier pentru a preveni decolorarea.

    P. palustris nu este o planta cu crestere rapida si nu formeaza multi lastari laterali. Atunci cand o taiati/tundeti, luati în considerare re-plantarea partii superioare a lastarului în locul vechii plante. Cu toate acestea, pentru propagare, tulpina veche poate fi lasata în acvariu, pe ea se vor forma lastari noi, care pot fi taiati si re-plantati.

    Aceasta planta de culoare rosu-portocaliu este o alegere excelenta pentru acvariile mai mici. Nu creste nici foarte inalta, nici foarte repede si poate fi un punct focal in mijlocul sau în prim-planul aranjamentului, unde va atrage privirea cu culoarea si frunzele sale fin structurate.

     

    Informatii planta 
    Tip:Stem
    Origine:Cuba, SUA
    Ritm de crestere:Mediu
    Inaltime:15 - 40+ cm
    Lumina:Medie -  Puternica
    Nivel CO2 :Mediu (6-14 mg/L) - Ridicat (15-25 mg/L)
    Dificultate: Medie

    Nou
    8886345110961

    Referinte specifice

    cod bare EAN13
    8886345110961
    Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

    8 alte produse in aceeasi categorie: