Planta acvariu Schismatoglottis prietoi Stoffels
  • La comanda
  • Planta acvariu Schismatoglottis prietoi Stoffels
  • Planta acvariu Schismatoglottis prietoi Stoffels
  • Planta acvariu Schismatoglottis prietoi Stoffels

Planta acvariu Schismatoglottis prietoi Stoffels

24,90 lei
Expediabil in 10-15 zile
Cantitate
La comanda
1 recenzii

Schismatoglottis prietoi este originara din Filipine si a fost gasita pentru prima data pe Insula Cebu. A fost descrisa stiintific si numita dupa colectionarul de plante Esquerion Prieto în 2015. Exista deja cateva varietati de Schismatoglottis de pe malurile rarilor si paraielor care sunt adecvate acvariului, cu toate acestea Schismatoglottis prietoi este pâna acum singura varietate care creste cu adevarat in mediu acvatic în natura.

Aceasta formeaza suprafete intinse , în albiile raurilor cu nisip pâna la pietris, prin rizomi si "alergatori" laterali subtiri, fiind comparabile cu speciile de Cryptocoryne. Frunzele sale mici, eliptice, lucioase seamana cu cele ale lui Anubias „Bonsai”, dar sunt de un verde mai deschis iar planta creste si mai repede decât acest Anubias.

Schismatoglottis prietoi poate fi plantata în substrat, cu toate acestea exista si rapoarte despre utilizarea sa cu succes ca planta epifita, pe roca. Nu are cerinte speciale si prospera în apa medie-dura, cu toate acestea o iluminare medie si un bun aport de nutrienti in coloana de apa sunt foarte benefice. Cresterea poate fi destul de lenta la început, dar se accelereaza dupa ce planta sa aclimatizat.

Se poate folosi în mai multe feluri, insa cel mai bine este plantata ca grup compact in partea de prim-plan, pâna la mijlocul acvariului. 

Poate fi propagata cu usurinta prin taierea si separarea plantulelor tinere.

 

Informatii planta 
Tip:Stem
Origine:Filipine
Ritm de crestere:Mediu
Inaltime:5 -15 cm
Lumina:Medie
Nivel CO2 :Mediu (6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara

 

 

Nou
8886345111647

Referinte specifice

cod bare EAN13
8886345111647
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

8 alte produse in aceeasi categorie: