Nuferi, lotusi, plante de iaz

Filtre active

Plantele de iaz: importante

Cu siguranta marea majoritate a oamenilor care au vazut o data in viata un iaz construit profesional, au fost impresionati  de frumusetea acestuia. Sincer, nici nu este nevoie sa fii acvarist sau sa ai o pasiune speciala pentru acest subiect ca sa te indragostesti imediat de ideea unui iaz si ca sa-ti doresti unul. Si cu siguranta multi acvaristi s-au gandit uneori la faptul ca urmatorul pas dupa ce au facut acvaristica la un nivel (si volum) destul de mare, ar fi sa treaca la categoria Iazuri si Ponduri. Fie ca suntem acvaristi incepatori si abia am fost virusati de acest hobby, sau ca suntem acvaristi cu experienta de multi ani, subiectul iazurilor ne fascineaza. De ce oare? In principiu probabil datorita faptului ca iazul este practic un acvariu imens, iar sa facem acvaristica la acest nivel pare o provocare incredibila. De asemenea, alt motiv poate fi faptul ca aceste iazuri si ponduri sunt afara, in aer liber, reprezentand astfel o veriga de legatura intre acvaristica pe care o practicam in acvariile noastre din casa, si raurile si lacurile in care se intampla realitatea acvatica si de unde ne luam ideile. Aceste iazuri si ponduri sunt acvarii imense construite in natura si ne pot aduce foarte multe satisfactii, insa trebuie sa stim ca pentru construirea si intretinerea acestora avem nevoie de anumite echipamente si cunostinte speciale. Dar mai mult decat atat, daca vrem sa avem un iaz incredibil trebuie sa-l facem sa arate cat mai natural, iar pentru asta avem nevoie de plante de iaz.

Ce rol au plantele de iaz?

Iazul este un habitat complet compus din multe aspecte care functioneaza impreuna ca sa ne ofere nu doar un colt de natura frumos, ci si curat si sanatos. De aceea, plantele de iaz nu au doar rol vizual, ci contribuie si la sanatatea iazului. In primul rand avem nevoie de plante de iaz care fac fotosinteza in prezenta luminii. Aceste plante de iaz nu fac doar sa consume CO2-ul produs de pesti si sa produca oxigen, ci mai au o functie foarte importanta, si anume se hranesc cu nutrienti proveniti tot de la pesti. Astfel, aceste plante de iaz au un rol foarte important in mentinerea calitatii apei.

Plante infrumuseteaza iazul

Bineinteles ca nu folosim plantele de iaz doar pentru functiile pe care acestea le indeplinesc in legatura cu chimia apei, ci avem nevoie de ele si ca sa ne infrumuseteze coltul de natura. Nuferii sunt niste extraordinare plante de iaz care plutesc la suprafata apei si infloresc, sunt niste puncte focale excelente pentru iazul nostru. Lotusii sunt alte plante de iaz de senzatie. Pretul plantelor de iaz este de obicei destul de scazut, mai ales daca ne gandim si la functiile pe care acestea le indeplinesc dar si la cum arata un iaz cu plante fata de unul fara plante.